haber

Bozbey’den BUGES sporcularına ödül

Ulusal ve uluslararası müsabakalarda çok sayıda başarı elde eden Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü (BUGES) sporcuları, 2016 yılında gösterdikleri performanslarından dolayı ödüllendirildi. Uğur Mumcu Sahnesi’nde düzenlenen ödül törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu (GESF) Başkanı Hasan Sayyıdan, BUGES Başkanı Ali Genç ile sporcular ve aileleri katıldı.

 

Ödül töreni öncesi konuşan Başkan Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü’nün (BUGES) 8 branşta, ulusal ve uluslararası alanda Nilüfer’i başarılı bir şekilde temsil ettiğini belirtti. Başkan Bozbey şöyle devam etti: “Nilüfer Belediyesi olarak BUGES ile 3 yıl önce protokol imzaladık. 3 yılı aşkın bir süredir BUGES, Nilüfer Belediyesi çatısı altında çalışmalarını sürdürüyor. Toplamda 185 lisanslı sporcuya sahip BUGES’in 75 altyapı sporcusu var. Görme Engelliler Spor Federasyonu’nun tüm faaliyetlerine katılan BUGES, 2016 yılında da 4’ü uluslararası, 68’i ulusal olmak üzere toplam 72 kez kupa ve madalya kazanarak Nilüfer Belediyesi’ni en iyi şekilde temsil etti. Bunun yanında 8 sporcu ve 2 antrenör de milli takımlara gönderildi.”

 

Nilüfer Belediyesi BUGES’in, sportif çalışmaların yanında eğitime, engelli bilincine verdiği önemle farkındalık adına da birçok çalışma yaptığını kaydeden Başkan Bozbey, “BUGES, bu yönüyle diğer illerde bulunan kulüplere de örnek oluyor. Ayrıca, üniversiteler, STK’lar tarafından engelli bilinci, engelli sporu hakkında ortak çalışma yapılması noktasında tercih edilen ilk kulüp olma özelliğini taşıyor. BUGES, hafta içi her gün etüt çalışması, 2 Braille kursu, bilgisayar öğretimi ve kursu, sesli kitap okuma, paneller, gösteri maçları, satranç kursu, Braille alfabesiyle Kuran-ı Kerim eğitimi veriyor. Böylelikle, sporcularımıza akademik ve sosyal yönden de katkı sağlanıyor” dedi.

 

Görme engellilerin başarısının arkasında Nilüfer Belediyesi’nin desteği olduğunu ifade eden GESF Başkanı Hasan Sayyıdan da, “Bu desteğin artarak devam etmesini diliyoruz. Biz, engelimizi önemsemeden üretip çalışıyoruz. Bu sayede mutlu oluyoruz. Tüm insanların bizi gördükten sonra hayata bakışlarının farklı olacağını düşünüyorum. Bizi tanıdıktan sonra insanlar, dünyayı tanımış oluyor. Unutulmamalıdır ki bu dünyada engelli insanlar da var. Bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Desteklerinden dolayı Başkan Mustafa Bozbey’e teşekkür eden Nilüfer Belediyesi BUGES Başkanı Ali Genç de, “Nilüfer Belediyesi BUGES olarak kurumsal kimliğimizi oturtmuş durumdayız. Verdiğimiz eğitimlerin yanında özellikle çocuklarımızın sosyal ve akademik gelişimlerinde son zamanlarda oldukça büyük atılımlar gerçekleştirdik. Bu çalışmalarımız ülkemize örnek oldu. Çalışmalarımızı artırarak sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, GESF Başkanı Hasan Sayyıdan ve Nilüfer Belediyesi BUGES Başkanı Ali Genç ile birlikte başarılı sporculara plaket ve hediyelerini verdi. GESF Başkanı Sayyıdan da destek ve katkılarından dolayı Başkan Bozbey’e de plaket vererek teşekkür etti.