haber

Bozbey’den Dünya Bankası Türkiye Ofisi’ne ziyaret

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Dünya Bankası Türkiye Ofisi’ni ziyaret ederek Dünya Bankası Türkiye Ülke Birimi Avrupa ve Orta Asya Bölgesi Direktörü Martin Raiser ve Sürdürülebilir Şehirler Programı Türkiye Direktörü Stephan Karam ile görüştü.

 

Dünya Bankası Türkiye Ofisi ile yapılan görüşmelerde, Finansal Sürdürülebilirlik Eylem Planı (FSEP) kredi yeterliliği teknik destek çalışması çerçevesinde Nilüfer Belediyesi’nin finansal sürdürülebilirliğini artırmayı hedefleyen eylemleri ele alındı. Görüşmede, Dünya Bankası üst düzey yönetimi Sürdürülebilir Şehirler Programı’nın, Türkiye'nin sürdürülebilir kentsel gelişiminde öncü ve diğer belediyelerin takip edeceği örnek şehirler için tasarlandığını, Nilüfer Belediyesi'ni de bu kapsamda değerlendirdiklerini belirttiler.

 

Sosyal ve ekonomik sürdürülebilirliğin, bir kentin uzun vadeli kalkınma beklentilerinin kritik bir boyutu olduğunu belirten Dünya Bankası Türkiye Ofisi yönetimi, proje kapsamında Nilüfer Belediyesi’ne kısa zamanda teknik ziyaret gerçekleştirmek istediklerini söylediler.

 

Yetkililer, Dünya Bankası olarak Nilüfer Belediyesi’ne uzun vadeli ve maliyet etkin finansman sağlamanın yanı sıra, proje kapsamında ekonomik, sosyal ve teknik olarak planlama konusunda destek olabileceklerini de ifade ettiler. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de Bursa'nın turizm, ticaret ve istihdama katılımına büyük katkısı olacağına inanılan Anadolu Arastası Projesi’ni Dünya Bankası Türkiye Ofisi yöneticilerine tanıttı.

 

Ziyarette Dünya Bankası Türkiye Ofisi yöneticileri Birleşik Kentler Yerel Yönetimler Birliği ve Metropolis Ağı girişimiyle kurulmuş olan Kentsel Gelişme Küresel Fonu (FMDV) Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Mustafa Bozbey'e, Nilüfer'de gerçekleştirilmesi planlanan Yerel Yönetimlere Yönelik Finansal Çözümler Uluslarası Konferansı’nda birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyacaklarını söylediler.