haber

Bozbey’den öğrencilere: Her şey bir hayalle başlar

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kent yöneticiliğindeki 17 yıllık deneyimini gençlerle paylaşmaya devam ediyor. Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen Kariyer Günleri’ne konuk olan Başkan Bozbey, gençlere Nilüfer Belediyesi’nin projelerini anlattı ve tavsiyelerde bulundu. Bozbey, öğrencilerin merak ettiği soruları da yanıtladı.

 

“Her zaman bir hedefiniz olsun”

 

Gençleri, geleceğin belediye başkanları, sanayicileri, işadamları, yöneticileri olarak gördüğünü ifade eden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Hangi işi yaparsanız yapın kendinize bir hedef koyun ve hayal kurun. Bu hedefe ulaşmak ve hayalinizi gerçekleştirme yolunda önünüze çıkacak engelleri aşmak için çabalayın. Hedefi olmayanın sonuca ulaşması mümkün değil. Sistemli bir şekilde çalışmak çok önemli. Hiç kimse hayal kurduğunuz için sizi eleştiremez. Her şey bir hayalle başlar. Ben de okul, iş ve başkanlık dönemimde kendi hedeflerimi koyarak hayaller kurdum ve gerçekleştirdim” dedi.

 

1999 yılında Nilüfer Belediye Başkanlığı görevine ilk geldiğinde de çok sayıda hedef belirlediğini belirten Bozbey, “Hedefsiz hiçbir şey yapmadık, yapmıyoruz. İnsan ayrımını asla kabul etmeyen bir anlayışa sahibiz. Çalışmalarımızı ‘Önce İnsan’ ilkesiyle yürütüyoruz. Kimseyi ötekileştirmeden bu ilkeye bağlı kalarak eğitim-bilim, kültür-sanat ve spor kenti olma hedefiyle hizmet üretiyoruz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi muasır medeniyet seviyesine yükselmeyi amaçlıyoruz. Bu amaca, eğitim-bilim, kültür-sanat ve sporla ulaşacağımıza inanıyoruz. Bunun yanında demokrasi, özgürlük, eşitlik, vicdan, katılımcılık ve sosyal belediyecilik kavramlarını odak noktamız olarak belirledik. Bütün yapılanmamızı bunun üzerine kurguladık” şeklinde konuştu.

 

Üniversite ve belediye işbirliğini Türkiye’de ilk Nilüfer Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi’nin gerçekleştirdiğini söyleyen Başkan Bozbey, birçok ortak proje ürettiklerinin altını çizdi.

 

“Stratejik plan çok önemli”

 

Türkiye’de ilk stratejik planı uygulayan kurumun da Nilüfer Belediyesi olduğunu belirten Bozbey, “Stratejik plan kurumlarda çok önemlidir. Hizmetleri bir sistem içinde yürütmemiz gerekiyor. Nihai hedefimiz yaşanabilir ve mutlu bir kent oluşturmak. Bu hedefle 2000 yılında kalite sistemine geçtik. 2003 yılında da EFQM Mükemmellik Modeli’ne geçtik. Hala daha bu sistemle kurumumuzu yürütüyoruz. Amacımız yaşamı kolaylaştırmak ve çalışanlarımızın da kendi çalışma alanlarındaki işleri kolaylaştırmak. Nitelikli hizmet üretip herkesin gülümsemesini sağlayacak bir sonuç almak. Bu konuda da başarılar aldık. 2008 yılında EFQM Başarı Ödülü’nü Türkiye’de ilk Nilüfer Belediyesi aldı” diye konuştu.


Etkinliğin sonunda deneyimlerini paylaşan Başkan Bozbey’e, Uludağ Üniversitesi Rektör Başdanışmanı ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Fikri Pala çini tabak,  öğrenciler de çiçek vererek teşekkür ettiler.