haber

Nilüfer’deki kadın derneklerinin sayısı 27’ye çıktı

Kadın emeğini değerlendirmek ve istihdamını artırmak için Nilüfer Belediyesi desteğiyle kurulan kadın derneklerinin sayısı her geçen gün artıyor. Nilüfer’deki kadın derneklerinin sayısı kısa sürede 27’ye ulaştı. Son kurulan derneklerden biri de İhsaniye Kadın Dayanışma Derneği.

 

Kısa süre önce İhsaniye Mahallesi’nde 18 kadın tarafından kurulan İhsaniye Kadın Dayanışma Derneği, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i makamında ziyaret etti. Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Seden Bozbey’in de bulunduğu ziyarette İhsaniye Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Nebahat İçyerli, Nilüfer Belediyesi’nin projelerinde daha önce bireysel olarak yer aldıklarını belirterek “Daha önce isimsizdik, artık bir isim altında toplanmaya karar verdik ve derneğimizi kurduk” dedi.

 

Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nin bulunduğu İhsaniye Mahallesi’nde kadınların dernek kurmasından memnuniyet duyduğunu dile getiren Başkan Bozbey de kadınları cesaretinden dolayı kutladı. Kadınların hayata katılmaları ve yaşamın içinde var olmaları adına her zaman  yanlarında olduklarını kaydeden Bozbey, İhsaniye Kadın Dayanışma Derneği’ne destek vereceklerini söyledi.

 

Yeni bir dernek olmanın heyecanını yaşadıklarını söyleyen İhsaniye Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Nebahat İçyerli, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e, kendi yaptığı Atatürk’ün rölyef tablosunu hediye etti.