haber

Bozbey’den özel eğitimin en çalışkan öğrencilerine bisiklet

Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl onuncusu düzenlenen “En Çalışkan Kim? Projesi kapsamında Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ilçedeki engelli okullarında eğitim gören öğrencilere bisiklet hediye etti. Mitat Enç Özel Eğitim Merkezi Salonu’nda düzenlenen bisiklet dağıtım törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, Nilüfer Özel Eğitim Meslek Lisesi Müdürü Türkan Caner ve öğretmenlerin yanı sıra öğrencilerin aileleri de katıldı.

 

İpek Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi, Mitat Enç Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi ile Duyum İşitme ve Nilüfer İş Okulu’nun başarılı öğrencilerine karne hediyesi olarak bisiklet dağıtan Başkan Bozbey, ‘önce insan’ ilkesiyle uzun yıllardır sürdürdükleri “En Çalışkan Kim?” projesinin önemine vurgu yaptı.

 

Nilüfer’de her yaştan insanın bisiklet kullanmasını arzuladıklarını kaydeden Bozbey, “Çocuklarımızın daha yaşanabilir bir dünyada yetişmesi için karne hediyesi olarak bisiklet veriyoruz. Dünyanın en çevreci ulaşım aracı bisiklettir. Biz öğrencilerimize bisiklet verirken tüm çocuklarımızın, gençlerimizin ve hatta her yaştan insanımızın bisiklet kullanmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yürütülen “En Çalışkan Kim?” projesi kapsamında her yıl yüzlerce çocuğun bisiklet sahibi olduğunu da söyleyen Bozbey, çocuklara kask ve eldiven takmaları konusunda da uyarıda bulundu.

 

Nilüfer Özel Eğitim Meslek Lisesi Müdürü Türkan Caner de Nilüfer Belediyesi’nin özel eğitim okullarına vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür etti.