haber

Nilüfer Meclisi’nde seçimler için sağduyu mesajları

Nilüfer Belediyesi’nin Haziran ayı olağan meclisi Konak Kültürevi’nde yapıldı. Birçok maddenin karara bağlandığı toplantının sonunda Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve parti sözcüleri 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerle ilgili sağduyu mesajı verdi.

 

Başkan Mustafa Bozbey de seçimde en doğru kararı seçmenin vereceğini söyledi. Başkan Bozbey artık çok kısa süre kalan seçimlerle ilgili şöyle konuştu: “Türkiye çok önemli bir noktadan geçiyor. Demokrasi süreçlerinin işlemesi gerekiyor. Türkiye’de öyle bir an geldi ki açıkçası biz bile yarınımızdan şüphe edecek durumdayız. O anlamda inanıyoruz ki seçmenler bu konuda en doğru kararı sandık başında vereceklerdir. Liderler bu toplumun gerginliğini bir nebze olsun düşürerek sağduyuya doğru yöneleceklerdir. Çünkü gerginlik hiçbir kuruma, kişiye fayda getirmez. Tam tersine gerginlik çatışma ortamını tetiklemiş ve insanların uzun yıllar acı çekmesine neden olmuştur” dedi.

 

Parti liderlerinin sağduyulu davranarak toplumu kucaklayıcı şekilde söylemlerde bulunmaları gerektiğinin altını çizen Bozbey, “ Liderlerden bizim isteğimiz, arzumuz, sorumlulukları çerçevesinde toplumu kucaklamalarıdır. Toplumla barışık, birleştirici söylemlerde bulunmaları gerektiği anlayışındayız. Çünkü insan faktörü her şeyin üzerindedir. İnsanı başka bir şekilde değerlendirirseniz o zaman toplum başka bir yere doğru gider ve kaos ortamı oluşur. Umarım bu seçim sağduyu çerçevesinde geçecektir. Seçimin hayırlı olmasını dileyerek, vatandaşlarımızı sağduyuya ve mantığa davet ediyorum” diye kaydetti.

 

Nilüfer Belediyesi’nden Bursaspor’a loca desteği

Mecliste Bursaspor’un yeni stadında satışa çıkarılan localardan birini Nilüfer Belediyesi’nin alması için de yetki kararı çıktı. Meclis’te Başkan Bozbey’e oy birliğiyle yetki verildi.

 

Bursaspor’un yeni stadına yakında kavuşacağını belirten Başkan Mustafa Bozbey, “Yeni statta bulunan localar var. Bu yerlerin 2 yıl süreyle satışı yapılıyor. Kulüp tarafından belediyelerin de satın alması yönünde görüş var. Bursa’daki belediyeler protokolle 2 yıllığına bedel karşılığı localardan alacak. Amaç Bursaspor’a destek olmak. Hem Bursa’ya hem Nilüfer’e hayırlı olsun. Burasını hem maçlarda hem de diğer organizasyonlarda kullanabileceğiz” diye konuştu.

 

Nilüfer Belediyesi Meclisi’nde ayrıca Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün ismi alınan kararla Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü olarak değişti.