haber

Bozbey e kente katkı ödülü

Demokrasilerde sivil toplum örgütlenmelerinin öneminden hareketle, Türkiye'nin ilk ve tek Dernekler Yerleşkesi'ni Bursa'ya kazandıran ve bu proje ile 200'den fazla sivil toplum örgütüne kucak açan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey kente katkı ödülüne layık görüldü.

Ödülünü Sivilay Başkanı Okan Aras'tan alan Başkan Bozbey benzerini yurt dışında gördüğü ancak Türkiye'de başka bir örneği bulunmayan Dernekler Yerleşkesi'nin demokrasinin en önemli yapı taşlarından olan sivil toplum örgütlerini aynı çatı altında buluşturduğunu; bu adresin kısa sürede büyük ilgi gördüğünü, benimsendiğini ve sahiplenildiğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de Büyükşehir Belediyesi çatısı altında son beş yıl içinde Bursa ile ilgili yüzden fazla sayıda kitap ve araştırma ortaya koyan Bursa Araştırmaları Vakfı'na değer görülen ödülü almak için törendeydi. 

Başkanları buluşturan Sivilay Kente Katkı Ödülleri töreni, belediye başkanlarından, sporcusuna ve köy sakinlerine geniş yelpazedeki isimleri bir araya getirdi. Seçici kurulun titiz değerlendirmeleri sonunda belirlenen diğer kişi ve kurum isimleri ise şu şekilde oluştu:

Babası İhsan Antel'İn koleksiyonunu Bursa Kent Müzesi'ne bağışlayan Afif Antel.
İçme sularını korumak için köylerindeki taş ocağı karşısında direnen Başköy sakinleri.
Türkiye Ulusal Atletizm Takımı'nın baş antrenörü olarak ülkenin göğsünü kabartan Muharrem Or.
Avrupa Şampiyonu olan Bursaspor 16 yaş takımı.
Spordaki başarıları ile dikkat çeken, son 10 yıldır basketbolda Türkiye Şampiyonu olan Nilüfer İş Okulu.
Artan yoğunluğa rağmen kalitesindeki yükselişi sürdüren Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 74. ölüm yıldönümünde, İzmir'de 2400 vatandaşın katılımı ile oluşturulan portreyi gökyüzünden belgeleyen fotoğrafçı Cumhur Aygün.
Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan tutuklu çocuk ve gençlere eğitim veren Uludağ Üniversitesi Toplum Gönüllüleri.
Kentin hizmetleri ile unutulmayan eski Büyükşehir Belediye Başkanı Erdem Saker.