İnsan öncelikli projelerini hayata geçirerek Türkiye’ye örnek olacak çalışmalara imza atan Nilüfer Belediyesi, yap-işlet-devret modeliyle yaptırılan 4 katlı Nikahevi’nin açılışını yaptı. 2 yılda tamamlanan ve yaklaşık 17 milyon TL’ye mal olan örnek tesis, Nilüfer’de aşka evet diyecek çiftlere hizmet verecek.


Nilüfer Nikahevi’nin açılışına CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, CHP Bursa Milletvekilleri Turhan Tayan, İlhan Demiröz, Aykan Erdemir, Sena Kaleli, CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, Nilüfer Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Çağdaş kent Nilüfer’de insan odaklı bir yatırımı daha hizmete geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Mustafa Bozbey, “Nilüfer Belediyesi olarak fark yaratan insan odaklı projelerin peşindeyiz. Tam iki yıl önce temelini attığımız bu projeye Nikahevi adını verdik, çünkü ev sıcaklığında bir mekan oluşturmak istedik. Çağdaş kent Nilüfer’in en önemli gereksinimi kent meydanıydı. Nilüfer Belediyesi olarak projelerimizi geleceğin kentini inşa etmeye yönelik hazırlarken, kente yakışacak, insan öncelikli tasarlanan Kent Meydanı projemizin de artık sonuna geliyoruz. Bildiğiniz gibi kamu binalarının, sosyal, kültürel ve ticari ünitelerin etrafında toplandığı, trafikten arındırılmış, kent insanı için bir buluşma noktası nitelindeki kent meydanını büyük ölçüde şekillendirdik,” dedi.

Proje hakkında bilgilerde veren Başkan Mustafa Bozbey, “Nilüfer Nikahevi, gelecekte kentin merkezi konumunda olacağını öngördüğümüz Nilüfer Kent Meydanı’nda açılışını ilk gerçekleştirdiğimiz yapı olarak önem taşıyor. İnanıyorum ki burada sevgi olacak, aşk olacak, mutluluk olacak. Burada yıllarca sürecek mutlu bir ailenin temelleri atılacak. Dilerim Nilüfer Nikahevi’nde evliliğe imza atacak tüm çiftlere bu mekan uğur getirir ve ömür boyu mutlu olurlar” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran da CHP’li belediyelerin projelerinin fark yarattığını ifade ederek, “Nilüfer Belediyesi’nin bu projesi gerçekten Türkiye’ye örnek olacak şekilde hazırlanmış. Bursa medeniyetin başkenti ve Nilüfer’de bu şehirde sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla hizmet veriyor. Bu anlayışla hizmet veren Başkan Bozbey, sadece Bursa’ya değil, Türkiye’ye ışık saçıyor. İktidar belediyeleri ile sosyal demokrat anlayışla hizmet veren belediyelerin çalışmaları ortada. Bir tarafta boş alan bulunduğunda bina dikmek akla gelirken, diğer tarafta da park, yeşil alan ve insan odaklı proje yapılması için mücadele ediliyor. İşte iki belediyecilik arasındaki fark ortada. Nilüfer Belediyesi’ni böylesine projeye imza attığı için yürekten kutluyorum,” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Bozbey ve Umut Oran ile birlikte protokol üyeleri ‘Nilüfer’de aşka evet’ balonunu gökyüzüne bırakarak, açılış kurdelesini kesip tesisi hizmete açtı. Başkan Bozbey ve davetliler daha sonra tesisisi gezerek, yapılan çalışmaları yakından inceledi.
2 bin 500 metrekarelik taban alanı üzerinde toplam 10 bin 500 metrekare kullanım alanına sahip olan Nikahevi’nde, 480, 250 ve 120 kişilik olmak üzere üç nikah salonu bulunuyor. Giriş ve çıkışları ayrı katlarda planlandığı için üç nikah salonu da, hiçbir karışıklık yaşanmadan ve bekleme olmaksızın peş peşe nikahlara ev sahipliği yapabilecek. Binada ayrıca bin kişi kapasiteli fuaye salonu, 600 kişilik düğün salonu, 60 araçlık kapalı, 70 araçlık açık otopark, yönetim ofisleri ve kafeteryalar bulunuyor. Binanın zemin katında çiçekçi, kuyumcu, şekerci ve fotoğrafçı gibi, Nikahevi’nde ihtiyaç duyulacak nitelikte ticari ünitelerde yer almaya başladı.