haber

Bozbey gazi ve şehit yakınlarından helallik istedi

Nilüfer Belediyesi yine anlamlı bir etkinliğe imza attı. Holiday Inn Otel’de Nilüfer’de ikamet eden şehit ve gazi yakınlarına yemek veren Nilüfer Belediyesi, son dönemde kendi sorunlarıyla baş başa bırakılan ailelere yanlarında olduğu mesajını verdi. Üç yüzü aşkın şehit ve gazi yakınının katıldığı geceye davetlilerde büyük ilgi gösterdi. Geceye ev sahibi Başkan Mustafa Bozbey’in yanı sıra CHP Bursa Milletvekilleri Turhan Tayan, Sena Kaleli, CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, Nilüfer AK Parti İlçe Başkanı Celil Çolak, İlçe Kurum Müdürleri, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri ile şehit ve gazi derneklerinin temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

 

Gecede konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, şehit ve gazilerin Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar yaşayacak ölümsüz simgeleri olduğunu belirterek, “Bildiğiniz gibi 19 Eylül Gaziler Günü’ydü. Ayrıca Kurban Bayramı da yaklaşıyor. Biz de Nilüfer Belediyesi olarak, sizlerle bir araya gelip hem Gaziler Günü, hem de Kurban Bayramı dolayısıyla sizlerin yanınızda olduğumuzu hissettirmek istedik. Çünkü Nilüfer dayanışmanın kenti, çünkü Nilüfer sosyal belediyeciliğin örnek ve öncü kenti. Çünkü Nilüfer, vicdanın kenti. Biz Nilüferliler olarak, şehitlerimizi, gazilerimizi her zaman en yüce duygularla anımsıyoruz. Onlara minnettarız, vatanımızın her santimetrekaresinde, bugün yaşayabildiğimiz tüm özgürlüklerimizde, şehitlerimizin ve gazilerimizin siper ettikleri canlardan izler var. O nedenle tüm şehitlerimize ve vefat eden tüm gazilerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, hayatta olanlara ve tüm yakınlarına da uzun, sağlıklı bir ömür diliyorum. Hakkınızı helal edin. Dün olduğu gibi bugünde şehit ve gazilerimiz gibi kahramanlara, Atatürk ilke ve devrimlerinin izinde bu vatanı canı pahasına savunacaklara ihtiyacımız var,” dedi.

 

Büyük usta şair Nâzım Hikmet’in bir şiirinden de örnek veren Başkan Bozbey, “İnsan olan vatanını satar mı? Suyun içip ekmeğini yediniz. Dünyada vatandan aziz şey var mı? Beyler bu vatana nasıl kıydınız?” Dememek için, gelişmeleri iyi takip etmeliyiz. Bugün, Ortadoğu kaynayan kazan var ve sınırlarımızda tehlikeli gelişmeler yaşanıyor. Yeni yasama yılı için, 1 Ekim'de açılacak Meclis'te ilk iş, süreleri dolan ve askere sınır ötesi operasyon yetkisi veren Suriye ve Irak tezkerelerinin uzatılması olacak. En büyük dileğim, önümüzdeki günlerde, acı haberler almamak. Barış içinde bir dünya mümkün. Vatan aşkı yüreğinde dalgalanan, bayrak olan her birinize, saygı ve sevgilerimi sunuyorum,” diye konuştu.

 

Türkiye Harp Malulleri Gaziler Şehitler Dul ve Yetimleri Derneği Bursa Şube Başkanı Selami Soylu da geceden dolayı teşekkür ederek, “Bu ülke için yapılacak bir şey varsa dün olduğu gibi bugünde yapmaya seve seve hazırız. Yeter ki ülkemizde barış ve huzur olsun. Ülke sınırlarımız dışında yaşananlar bizleri de tedirgin ediyor. Artık kan akmasın. Yeni şehit ve gaziler olmasın,” diye konuştu.

 

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şubesi Başkanı Muzaffer Uyar, Başkan Bozbey’in her zaman kendilerine destek verdiğini ifade ederek, “Bize Nilüfer Belediyesi her zaman destek vermiştir. Bu anlamlı davranışları da en güzel örneklerden bir tanesi. Allah bir daha bize şehit ve gaziler verdirtmesin. Ülke olarak barışa susamış bir toplumuz. Adımlarımız atarken kararlı şekilde hareket etmeli, ülkenin huzuru ve güveninin göz ardı etmemeliyiz,” diye kaydetti.

 

CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan da gecede yaptığı konuşmada Nilüfer Belediyesi ve Başkan Bozbey’i anlamlı organizasyondan dolayı teşekkür ederek, şehit kanlarıyla kurulan vatanın korunmasında her ferde görev düştüğünün altını çizdi.


CHP Parti Meclis Üyesi ve Bursa Milletvekili Sena Kaleli de gecede söz alarak duygularını dile getirdi.

 

Konuşmaların ardından yemeğe geçilirken, Nilüfer İlçe Müftüsü Durmuş Ayvaz da salondakilere dua yaptırdı. Gecenin sonunda aile ve çocuklara çeşitli hediyeler dağıtıldı.