haber

Bozbey: Gençler kentin geleceğine katkı sağlayacak

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Uludağ Üniversitesi öğrencileriyle bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunmaya devam ediyor.  

Başkan Bozbey artık geleneksel hale gelen üniversite öğrencileri ile buluşmalarından birini daha gerçekleştirdi. Uludağ Üniversitesi’ndeki farklı öğrenci topluluklarının başkanları ve üyelerinin katıldığı buluşmada Nilüfer Belediyesi’nin gençlere yönelik çalışmaları anlatıldı. Toplantıda, Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Seden Bozbey, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları Yalçın Işıkyıldız ve Adil Kayaoğlu, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp de yer aldı.

Toplantı, Nilüfer Gençlik Ofisi Sorumlusu Ramis Ceyhan, Nilüfer Belediyesi Sivil Toplum İlişkileri Büro Sorumlusu Ali Cenk Algün ile Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi Eş Başkanı Hande Nur İpek’in, Nilüfer Belediyesi’nin yatırım, hizmet, etkinlik, ve gençlere yönelik projelerini anlatan sunumuyla başladı.

Sunumun ardından söz alan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, gençlerin önemine değindi.  Gençlerin kent ve ülke için son derece önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Mustafa Bozbey, “Ülkemizin nüfusunun yaklaşık dörtte biri 15-29 yaş civarı gençlerden oluşuyor. Bu oran Nilüfer’de de aynı. Gençlerin,  sorgulayan, araştıran, birbirleriyle diyalog kuran, aynı masa etrafında farklı görüş, inanç ve kimliklere sahip olsa da kentin, ülkenin ya da kendi sorunlarını tartışabilecek ortama getirilebilmesi lazım. Nilüfer Belediyesi olarak biz böyle düşünüyoruz” dedi.

“GÖRÜŞLERİNİZ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Öğrenci topluluklarının ve üniversite gençliğinin, Nilüfer Gençlik Ofisi ve Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi ile bir araya gelmeleri çağrısında bulunan Başkan Bozbey, “Öneri, sorun ve fikirlerinizi Nilüfer Gençlik Ofisi ya da Gençlik Meclisi ile mutlaka paylaşın. Karşılıklı fikir alışverişi sayesinde kentin gelişimine katkı sağlayacak çok önemli projeler ortaya çıkabilir. Nilüfer Belediyesi gençlerle ilgili bir proje yapacaksa, mutlaka sizlerin görüşüne başvurarak o projeyi doğru bir biçimde ortaya koymalı. Bu anlamda ofis ve meclisimizde bulunursanız bize ve kentimize katkı sağlamış olursunuz. Gençlerimizin bundan böyle bulundukları kentte sadece bir öğrenci olarak değil, düşüncelerini ortaya koyarak kente ve kentin geleceğine katkı sağlayan bireyler olacağına inanıyorum. Sizlerin görüşleri bizim için son derece önemli. Nilüfer Belediyesi olarak dün de gençlerin yanındaydık, bugün de varız, yarın da olmaya devam edeceğiz. Gençlerin yanında olarak onlara fırsat vermeliyiz” şeklinde konuştu.

Nilüfer Gençlik Ofisi’nde yöneticilerle öğrencilerin buluştuğu toplantıların düzenlendiğini hatırlatan Başkan Bozbey, “İşte bu buluşmalarda geçen bir diyalog bana aktarıldı ve inanın çok üzüldüm. Bir öğrenci, bir süredir Uludağ Üniversitesi yönetimiyle Nilüfer Belediyesi arasında yaşanan sıkıntılara değinmiş ve ‘Kendimizi anne ve babası ayrılmış çocuklar gibi hissediyoruz. Arada kalıyoruz, çok sıkıntı çekiyoruz’ demiş. Sizin böyle hissetmeniz çok üzücü, çok düşündürücü. Ama şunu bilin ki, Nilüfer Belediyesi’nin üniversite öğrencilerine yönelik hizmetlerine kimse engel olamaz, olamayacak. Bizler belki zaman zaman yönetimlerle aynı düşüncede olmayabiliriz. Nilüfer Belediyesi’ndeki ya da Uludağ Üniversitesi’ndeki yöneticiler bugün var yarın olmayabilir. Önemli olan kurumların işbirliğidir” ifadelerini kullandı.

‘GENÇLERLE BİRLİKTE ÇÖZÜLEMEYECEK SORUN YOK’

Üniversite ile Görükle arasında bisiklet yolu yapmak istediklerini ancak Uludağ Üniversitesi’nin herhangi bir yer göstermediğini belirten Başkan Bozbey, “Buna da başka bir çözüm bulacağız. Görükle’de bir istasyon yapacağız ve bu istasyondaki bisikletler GPS’li olacak. Gençlerimiz bu bisikletleri üniversite içinde kadar kullanabilecek. Keşke Uludağ Üniversitesi yönetimi bize yer göstermiş olsa da orada hem ulaşım hem spor amaçlı gençlerimizin bisiklet kullanmalarını görmüş olsak. Biz yöneticiler olarak ne kadar farklı düşünsek de kentin ve ülkenin geleceğini oluşturan gençlerin önünde hiç kimsenin duramayacağını bilmesi lazım. Gençlerle birlikte aşılamayacak dağ, çözülemeyecek sorun, halledilemeyecek iş yoktur” dedi.

 BOZBEY’DEN YENİ PROJE MÜJDESİ

Görükle’de yakın zaman içinde yeni bir projenin temelini atacaklarını müjdeleyen Başkan Bozbey, “Projemiz şuan ihale aşamasında. İhalenin ardından projenin 3 ay gibi kısa bir sürede tamamlanacağını sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu sayede orada arkadaşlarımız hem kütüphane hizmetinden yararlanacak hem de daha rahat ve sakin bir ortamda ders çalışma imkanı bulabilecek. Nitelikli ve güzel bir sosyal tesis olacak. Spor Parkı’nda bulunan aksaklıklar da giderilecek. Bu alanların sizler tarafından sürekli olarak kullanılmasını istiyoruz” dedi.

Geçen yıl birincisi düzenlenen ÜniSporFest’in öğrenciler talepleri doğrultusunda hayata geçtiğini hatırlatan Bozbey, “ÜniSporFest’e plaj voleybolunu da eklemeyi düşünüyoruz. Sizler sahip çıkarsanız, ÜniSporFest belki de birkaç yıl sonra Türkiye’de sizlerin ürettiği bir marka olarak yaşayacaktır” şeklinde konuştu.

Şehirlerarası Otobüs Terminali ile Uludağ Üniversitesi ve Görükle’ye olan ulaşım sıkıntısına dikkat çeken Başkan Bozbey, “Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olduğu için bu sorunları sizler adına biz de Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne iletiyoruz ve takibini yapıyoruz. Bu konuda sizlerin de etkinliği çok önemli. Üniversite içindeki toplulukların bir araya gelerek bir imza kampanyasıyla bu sorunu aşmak mümkün” dedi.

Başkan Mustafa Bozbey, konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını da yanıtladı.