haber

Bozbey: Halk vekil odalarında milletvekilleriyle buluşacak

Bozbey, Bursa milletvekillerine de Halk Evi’nde vekil odalarını kullanmaları çağrısında bulundu. Nilüfer Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı olağan toplantısı, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey başkanlığında, Nilüfer “Barış Meclisi”nde gerçekleşti. Kent için önemli kararların alındığı toplantıda, 24 Haziran’da gerçekleşen seçim sonuçları ile Türkiye’yi derinden sarsan çocuk istismarı konusu gündeme geldi. Cumhuriyet Halk Partisi ile Adalet ve Kalkınma Partisi grubu, seçim sonuçlarının hayırlı olmasını dilerken, yaşanan istismar olaylarını da kınadı.

 

Meclis gündemine geçilmeden önce söz alan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonuçlarının, Türkiye’ye hayırlı olmasını diledi. Başkan Mustafa Bozbey, seçimlerin olgunlukla tamamlanmasını sağlayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına da teşekkür etti.

 

Türkiye’nin, yeni bir dönemin kapılarını aralayan seçimi geride bıraktığını söyleyen Başkan Bozbey, “Önemli bir seçimdi ve halk kararını verdi. Cumhurbaşkanlığına seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı biz de kurum olarak tebrik ediyor, başarılar diliyoruz. Seçilen tüm milletvekillerini de kutluyorum. Bursa adına milletvekillerimiz, önemli bir görev üstleneceklerdir” dedi.

 

“MİLLETİ VEKİLİYLE BULUŞTURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Nilüfer Belediyesi olarak, yeni dönemde de Halk Evi’nde bulunan vekil odalarında vatandaşlar ile milletvekillerini bir araya getirmeye devam edeceklerini vurgulayan Başkan Mustafa Bozbey, TBMM’de grubu bulunan Bursa milletvekillerine de çağrıda bulundu. Bozbey, “Yemin töreninin ardından bu konuda hem il başkanlarına, hem genel başkanlara, hem de tüm milletvekillerine çağrı mektubu göndereceğiz. Milletvekillerinin Nilüfer halkıyla burada buluşmalarının, demokrasi adına son derece önemli olduğunun vurgusunu yapmış olacağız” dedi.

 

“HEDEF MUASIR MEDENİYET SEVİYESİ OLMALI”

 

Yeni yönetim sisteminde, batıyla bütünleşerek, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyet seviyesine ulaşmaya olanak sağlayacak düzenlemelerin yapılmasını arzu ettiklerini dile getiren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bu konuda atılacak bütün adımlarda hep beraber yan yana ve omuz omuza olacaklarını vurguladı. Başkan Bozbey konuşmasına şöyle devam etti: “Cumhuriyetin korunup kollanmasında, Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği, demokrasisi, adaleti, yargısı, sosyal hayatı konusunda daha modern, çağdaş ve insanların birbirini ötekileştirmediği bir anlayışa sahip yönetim sisteminin hakim olmasını arzu ediyoruz. İşte o zaman, dünyanın ibretle bakacağı ve insanların turist olarak bu ülkeye koşa koşa geleceği, barış içinde yaşayabileceğimiz bir ülkeye sahip olabiliriz.”

 

Seçim atmosferinde projeye dönüşebilecek önemli taleplerin Türkiye gündemine geldiğini ifade eden Başkan Bozbey, seçime katılan partileri ve cumhurbaşkanı adaylarını tek tek isimlerini sayarak kutladı. Başkan Bozbey, “Bu yarışta yer alan adayların mücadelelerini kutluyorum. Sonuçta Türk halkı Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da karar kılmıştır. Kendisini, Nilüfer Belediye Meclisi adına kutluyorum” dedi.

 

BOZBEY: SADECE AĞIR CEZALAR ÇÖZÜM DEĞİL

 

Eylül Yağlıkara ve Leyla Aydemir olayına da değinen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yaşanan olayların ilk olmadığına dikkat çekti. Türkiye’de uzun bir süredir çocuk, kadın ve genç istismarı yaşandığına dikkat çeken Başkan Mustafa Bozbey, çözümün sadece ağır cezalar olmadığını belirtti. Başkan Bozbey şöyle konuştu: “Ağır cezalar çözüm yollarından biridir ama bu, eğitimle çözülmesi gereken bir konudur. Eğitimi vermezseniz, sadece ceza bu işin sorununu çözecek değildir. Önce eğitim, bununla birlikte ağır cezalar verilmeli. Eğitim sistemi içinde çözülerek ve cezaların da artırılmasıyla bu sorunun en aza indirgenmesi söz konusu olabilir. ‘Biz karşıyız’ demek yetmiyor, önce beyinlerimizi değiştirmemiz gerekiyor. Bunun için de eğitim almak lazım.”

 

Nilüfer Belediyesi Meclisi’nde CHP grubu adına konuşan Turgay Erdem de, çocuk istismarı konusunda bu tür acıların tekrar yaşanmaması için toplumdaki eğitimin güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

 

KOCABIYIK: HIZLI BİR ŞEKİLDE HAREKETE GEÇİLMELİ

 

Nilüfer Belediye Meclisi’nde Adalet ve Kalkınma Partisi grubu adına söz alan Mihrimah Kocabıyık da, 24 Haziran’da gerçekleşen seçimlerin Türkiye’ye ve Bursa’ya hayırlı olmasını diledi. İstismar ve tecavüz olaylarına da değinen Kocabıyık, “Öncelikle çocuk koruma kanunu hükümlerine uyarak çocukları kaçırma, istismar ve tecavüz olaylarında kamu görevlilerinin görevlerini hızlı ve doğru bir şekilde yapmaları sağlanmalıdır. Yerel idarecilerimizin, yeni milletvekillerimizin, bakanlarımızın ve cumhurbaşkanımızın yeni dönemde çok acil şekilde harekete geçeceğini umuyor ve talep ediyoruz. Tüm kurumlarımızdan bilinç oluşturacak eğitimler vermesini istiyoruz” şeklinde konuştu.