Geçtiğimiz hafta sonunda okurlarla buluşan Nilüfer Kitap Günleri ziyaretçi akınına uğruyor. Nilüfer Belediyesi ve Siyah Beyaz Yayınları işbirliğiyle Nilüfer Eker Parkı yanında açılan Nilüfer Kitap Günleri Çadırı, Bursalı okurları yayınevleri ve kitaplarla bir araya getiriyor. 7 Aralık Pazar akşamına kadar açık olacak Kitap Günleri Çadırı’nı ziyaret eden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kitap alışverişi yaptı. Bozbey aldığı kitapları çocuklara armağan etti.

 

Kitap okuma oranını artırmalıyız

Başkan Bozbey Nilüfer’de kitap okuma oranını arttırmak istediklerini kaydetti. Nilüfer’de herkesin kitap okuması için projeler hayata geçirdiklerini söyleyen Bozbey, “Bilgiyle donatılan beyinler asla yönetilemez,” dedi. Bozbey, “Tüm okullarda Boyun Kadar Kitap Oku projesini yürütüyoruz. Kampanyaya katılan çocuklarımızı ödüllendiriyoruz. 2009 yılında beldelerin Nilüfer Belediyesi’ne bağlanmasıyla Kadın Hayata Yakın projesini hayata geçirdik. 40 kadınla başlayan ve sayısı bin 200’e ulaşan kadınlarımız her dört ayda bir kitap okuyorlar ve bu süre içinde hem çocuklarıyla ilgili bilgiler alıyorlar hem de kent gezileriyle sosyal ve kültürel hayatı tanıyorlar. Böylece kadınlarımız çocuklarını daha iyi yetiştirebilir düzeye geliyor. Okumayı özendiren bir kurum olarak kitap okuma oranını arttırmak için bu projeler devam edecek,” şeklinde konuştu.

 

Nilüfer Kitap Günleri Çadırı’nı ziyaret eden Başkan Bozbey etkinlikte yer alan yazar ve yayınevi temsilcileriyle de akşam yemeğinde bir araya geldi. Bozbey katılımcılara desteklerinden dolayı plaket verdi.