Bozbey: Hemşehri dernekleri toplumun vazgeçilmezi

Bursa Rizeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hızır Ofluoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i Halk Evi’nde ziyaret ettiler. Geçtiğimiz aylarda yapılan kongrede göreve gelen Başkan Hızır Ofluoğlu, amaçlarının öncelikli olarak Bursa’ya hizmet etmek olduğunu vurguladı. Federasyon olmak için girişimlerde bulunduklarını da kaydeden Ofluoğlu, Bozbey’e dernek faaliyetleri ve amacı hakkında da bilgi verdi. Rize’nin kültürünü Bursa’da yaşatmak istediklerini söyleyen Hızır Ofluoğlu önümüzdeki günlerde Hamsi ve Horon Festivali düzenlemek istediklerini belirtti. Dernek Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Dilmaç, Zeki Aksu, Mete Ekşioğlu, Bülent Kandemir ve Yaşar Biber’in katıldığı ziyarette Dernek Başkanı Hızır Ofluoğlu, Başkan Mustafa Bozbey’i 1 Mart’ta düzenlenecek Rizeliler Gecesi’ne davet etti.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirterek, hemşehri derneklerinin önemine vurgu yaptı. Başkan Bozbey, demokrasi kültürünün yerelden yaygınlaşması için STK’ların desteklenmesi gerektiğini söyledi. Hemşehri derneklerinin toplumun vazgeçilmez bir parçası olduğunu kaydeden Bozbey, “Sivil toplumun gücü demek, yaşam standartlarının yükselmesi, hayatın kolaylaşması demektir. Biz de bu düşünceyle derneklerimizin düzenledikleri etkinliklere destek vermeye çalışıyoruz,” şeklinde konuştu.