haber

Bozbey: İşsizliğin giderilmesinde sosyal sorumluluk aldık

Avrupa Birliği’nde işsizlik oranların her geçen gün artığına dikkat çeken Bozbey, bunun çok önemli bir tehdit haline geldiğini kaydetti. Bozbey, Türkiye’de işsizlik oranlarının Ocak Ayı itibariyle 10.1 olduğunu bildirerek, sosyal yaranın iyileştirilmesinde en önemli stratejinin iş planlaması ve nitelikli iş gücünün arttırılmasına yönelik projelerin olduğuna dikkati çekti.

Yemeğe Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker, İş Kur Bursa İl Müdürü Kasım Tilki ve Personel Yönetimi Derneği (PERYÖN) Başkan Yardımcısı Fatih Şenli, PERYÖN üyeleri, bürokratlar, iş dünyasının temsilcileri, meslek odalarının yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı. Yemekte bir konuşma yapan, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ekonomik krizlerin dünya genelinde derin yaralar açtığını hatırlattı. 

Bozbey; Nilüfer Belediyesi’nin bu konuda büyük sorumluluk aldığını kaydederek çalışmaları şöyle anlattı: “2005 yılında yaşama geçirdiğimiz İş ve Meslek Edindirme Büromuzla iş gören ve işvereni buluşturuyoruz. Bugüne kadar 25 bin iş başvurusu kaydı aldık. 15 bin başvuruyu firmalara yönlendirdik. 1135 kişinin de iş sahibi olmasını sağladık.”

İş ve Meslek Edindirme Bürosu’nun işveren ile iş gören arasında bir köprü vazifesi yaptığını vurgulayan Mustafa Bozbey, bu nedenle meslek eğitimine de önem verdiklerini belirtti. Bozbey, “Bu noktada; Nilüfer Kaymakamlığı, Nilüfer Halk Eğitim Merkezi, Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu, Rotary kulüpleri gibi kurum ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yaptık. Boru kaynakçılığından, büro yönetimi ve sekreterliğine, yaşlı ve hasta bakımı kurslarından, el sanatlarının pek çok çeşidine onlarca branşta kurslar düzenledik. Bu sayede, nitelikli iş gücü yetiştirilmesinde önemli katkılarımız olduğuna inanıyorum. Bir yandan sanayiye hizmet ederken diğer yandan ev kadınları için mesleki eğitim faaliyetleri düzenledik. Amacımız onların da ekonomiye katkı sağlamalarıydı. Bunlarla da yetinmedik. KOSGEB’le girişimcilik kursları yaptık, 60 kişinin katıldığı bu kurslar sonucu 13 yeni iş kapısı açıldı. Üstelik her bir kursiyerin açacağı işyeri, aynı zamanda eleman çalıştırılması demek. BUTGEM ile 26 branşta teknik eğitimleri desteklemek amacıyla protokol imzaladık,” diye konuştu. Bozbey tüm çabaların ülkenin işsizliğin yol açtığı karabasandan kurtulmasına yönelik olduğunun altını çizdi. 

BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker de Türkiye’nin artan genç nüfusuna dikkat çekerek, meslek edindirmenin önemini vurguladı. İşverenin nitelikli iş gücüne, bireylerin de işe ihtiyacı olduğunu hatırlatan Parseker, iki arayışın yan yana getirilmesi gerektiğini söyledi. Parseker İş ve Meslek Edindirme Bürosu’nun çalışmaları nedeniyle Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e teşekkürlerini iletti.