haber

Bozbey: Kadın eğitilirse, çocuk da eğitiliyor demektir

Kadınlara yönelik düzenlediği eğitimler, iş ve meslek edindirme kursları ile yaşamın her alanında onlara destek olan Nilüfer Belediyesi bu çalışmalarına “Kadın Sağlığı Eğitim Programı”nı da ekledi.

Türkiye Aile Sağlığı ve Planlama Vakfı (TAPV) işbirliği ile Nilüfer Belediyesi Kadın ve Çocuk Merkezi’nde düzenlenen “Kadın Sağlığı Eğitim Programı” 13 hafta sürdü.

Eğitimde kadınlar; kadın sağlığı ve üreme, çocuklar ve ergenlerle iletişim, kadın hastalıkları konularında bilgilendirildi.

Eğitimi tamamlayan kadınlara sertifika da verildi. Katılımcılar sertifikalarını, Kadın ve Çocuk Merkezi’nde düzenlenen törende Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi ve Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Seden Bozbey, Kültür Mahallesi Muhtarı Mustafa Göker, TAPV Genel Koordinatörü Nurcan Müftüoğlu, TAPV Kadın Sağlığı ve Eğitim Programı Koordinatörü Şule Dursun’un elinden aldı.

Bozbey: Kadınları bilgilendirerek geleceğe güvenle bakabiliriz

Nilüfer Belediyesi’nin kadınlara yönelik çok sayıda proje ürettiğini belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Bunların yetmediğini biliyor, daha da fazlalaştırılması gerektiğine inanıyoruz. Kadın eğitilirse, çocuk da eğitiliyor demektir. Kadınları bilgilendirirsek, bilgi dağarcıklarını genişletebilirsek, sosyal, kültürel ve sportif ortamın içine çekebilirsek işte o zaman çocuklarımızın da iyi yetişmesini sağlarız. Geleceğe güvenle bakabiliriz” dedi.

Eğitimin yaşı olmadığını söyleyen Başkan Bozbey, “Sadece ilkokul, lise ve üniversitede aldığımız eğitimler, bizi yaşamda mutlu kılmayabilir. Onun için her aşamada mutlaka eğitilmemiz gerekiyor. Hepimizin eğitime ihtiyacı var. Biz de her gün yeni bir şeyler öğreniyoruz. Kurslar alarak kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Yaşam devam ediyorsa, yaşamdaki zorlukları aşabilme, mutluluğu ve mükemmeliyeti yakalayabilme adına hepimizin bunu yapması gerekir. Bunun için dezavantajlı gruplara yönelik projeler bizim için son derece önemli. Kütüphane Müdürlüğü, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü ve diğer müdürlüklerimizin kadınlara yönelik yürüttüğü projelerin yanında Kadın ve Çocuk Merkezlerini artırarak, kadınların çocuklarla birlikte iyi bir eğitim almalarını sağlamış olacağız” dedi.

Eğitime katılan kadınları kutlayan Başkan Bozbey, “ Onlar bizim geleceğimiz. Kadınların iyi eğitilmesiyle çocukların iyi eğitilmesini eşdeğer görüyorum. Çünkü zaman açısından değerlendirdiğinizde, kadının çocuk üzerinde ilgilendiği süre erkeklere göre çok daha fazla oluyor” şeklinde konuştu.

Törenin ardından Başkan Bozbey, eşi Seden Bozbey ile birlikte Kadın ve Çocuk Merkezi’nde düzenlenen kurslara katılan kursiyerlerin yaptığı eserleri inceledi.