haber

Bozbey, Kalite Kongresi’nde deneyimlerini paylaştı

KalDer ve TÜSİAD işbirliği ile ‘Mükemmelliği Yaşamak’ ana temasıyla düzenlenen 23. Kalite Kongresi, İstanbul Kongre Merkezi’nde iş dünyasının yoğun katılımıyla gerçekleşti. Açılış konuşmasını KalDer Yönetim Kurulu Başkanı A. Hamdi Doğan’ın yaptığı Kalite Kongresi’nde Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de “Yerel Yönetimlerde Çağın Gereklerini Yakalamak ve Yönetim Kalitesi” konulu panelde konuşmacı olarak yer aldı. Moderatörlüğünü İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı’nın yaptığı oturumda Bozbey’in yanı sıra Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da yer aldı. Yerel yönetimden yönetişime geçiş, daha katılımcı bir yerel yönetim tarzının getirileri, çağın gereklerini karşılayacak hizmetler ve faaliyetler gibi konuların işlendiği oturumda Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için yerel yönetimlerde kalite modelinin uygulanması gerektiğinin altını çizdi. Nilüfer’de katılımcılık anlayışıyla hayata geçirilen projeleri anlatan Başkan Bozbey, “Katılımcı yönetimi yıllardır uygulamaya çalışan bir kurum olarak modelle birleştirmek ve modeli teknolojiyle bütünleştirmek bizim en büyük hedeflerimiz arasındaydı ve bunu sağlamış olduk. Bunu sağlarken demokrasi kanallarının da işlemesi çok önemli. Türkiye’de en önemli sorun; ekmek kadar, hava kadar, su kadar önemli demokrasi barış ve özgürlük. Katılımcı yönetim anlayışıyla birlikte yerelde demokrasi alanları oluşturarak onu güçlendirmek, yerelden genele güçlendirmek en doğru yaklaşım,” diye kaydetti.

 

Çevre sorunlarına da dikkat çeken Başkan Bozbey, “Çevreye duyarlıyız, duyarlı olmak az bile belki. Geçtiğimiz aylarda ‘Başkanlar Sözleşmesi’ne imza attık. Çevreyle ilgili projeler üretmek, geleceğe yaşanabilir kent aktarmak hepimizin sorumluluğu” şeklinde konuştu. Bursa’da 11 sanayi bölgesi bulunduğuna dikkat çeken Bozbey, fabrikaların atıklarıyla mücadele ettiklerini belirterek, temiz enerji konusunda da çalışmalar başlattıklarının altını çizdi.

 

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in konuşmasının ardından Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da söz alarak bölgelerinde uyguladıkları projeleri anlattı.

 

İki gün süren kongrenin ardından KalDer ve TÜSİAD işbirliğiyle düzenlenen Türkiye Mükemmellik Ödülleri sahiplerini buldu.