haber

Nilüfer’de çocuklar haklarını eğlenerek öğrendiler

Nilüfer’de Çocuk Hakları Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Nilüfer Belediyesi Halk Evi önündeki Cumhuriyet Meydanı’nda Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi tarafından düzenlenen etkinlikte çocuklar yağışlı havaya rağmen doyasıya eğlendi. Çeşitli okullardan gelen öğrenciler resim, kokart ve karikatür atölyelerinde hünerlerini sergilerken, kendilerine ikram edilen lokma, pamuk şeker ve mısırları yiyerek eğlenceli vakit geçirdiler. Etkinlikte Anadolu’nun Renkleri Halk Oyunları Derneği, halk dansları gösterisi yaparken çocuklar da oyunlar oynayarak stres attı. Kurulan serbest kürsüde de çocuklar istek ve görüşlerini dile getirdi.

 

Etkinliklere katılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey çocukların çalışmalarını inceledi ve onlarla sohbet etti. Çocuklara seslenen Bozbey, bugünün çocuklar açısından son derece önemli bir gün olduğunu belirterek, “Geleceğimiz olan çocukların haklarının ne olduklarını bilmesini ve onların da gelecekte çocuklarına aktarmasını arzu ediyoruz. Nilüfer’de bizlerin ektiği demokrasi tohumlarını köklü çınarlar haline getirmek sizlerin eseri olacaktır. Bu görevi, haklarınızı sahiplendiğiniz gibi sahiplenmenizi istiyorum sizlerden,” dedi.

 

Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’ni 1990 yılında imzaladığını hatırlatan Bozbey, “Çocuk hakları kanunen veya ahlaki olarak, dünya üzerindeki tüm çocukların doğuştan sahip olduğu; eğitim, sağlık, yaşama, barınma, fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi hakların hepsini birden tanımlayan, evrensel bir kavramdır. Biz, Nilüfer’de bu hakları sahiplenirken, bunu bir adım daha ileriye taşımak istiyoruz,” diye konuştu.

 

Çocuklara çağrı

Nilüfer’deki çocuklara katılım haklarını kullanma çağrısında bulunan Bozbey, “Demokrasi kenti Nilüfer’de bu hakkınızı sonuna kadar kullanmanız için Nilüfer Belediyesi olarak, Nilüfer Kent Konseyi’yle birlikte yanınızda olacağız,” ifadelerini kullandı.

 

Çocukları 22 Kasım’da Konak Kültürevi’nde gerçekleştirilecek Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin seçimli genel kuruluna davet eden Bozbey, “Sizlerin ve sesimizi duyan tüm çocuklarımızın bu genel kurula katılmaları bizim için çok önemli,” dedi.

 

Oyun Engel Tanımaz Projesi ile çocukların taleplerine göre bir park oluşturma çalışması içinde olduklarını kaydeden başkan Bozbey, çocuklara yönelik diğer çalışmalar hakkında da detaylı bilgiler verdi. Bozbey sözlerini “Birlikte güzel bir geleceğe ulaşabilmek, her çocuğumuzun eşit haklar ve olanaklara kavuşabilmesi umuduyla hepinizi gözlerinizden öpüyorum,” diyerek tamamladı.

 

Nilüfer Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi katılımcıları da sosyal medya üzerinden çocuk haklarına dikkat çeken bir video yayınlayarak tıklanma rekoru kırdı.