haber

Bozbey: Kentsel yenileme insan odaklı yapılmalı

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Başkan Burada karavanıyla makamını Nilüfer’in mahallelerine taşımaya devam ediyor. Mahallenin sorunlarını yerinde incelemek, vatandaşların talep ve önerilerini dinlemek amacıyla her hafta cuma günleri makamını bir mahalleye taşıyan Bozbey’in bu haftaki durağı Ataevler Mahallesi oldu. Sabah saatlerinde mahalleye gelen Başkan Bozbey, ilk olarak Ataevler Aile Sağlığı Merkezi’ni ve esnafı ziyaret ederek  halkla sohbet etti. Esnafa ‘Hayırlı işler’ dileklerinde bulunan Bozbey, daha sonra Ataevler Mahalle Muhtarı İsmet Taşçı ile Mahalle İletişim Merkezi’nde görüştü.

Görüşmenin ağırlıklı konusu kentsel yenilemeydi. Ataevler bölgesinde insan odaklı kentsel yenilemenin şart olduğunu vurgulayan Başkan Mustafa Bozbey, “Yaşam kalitesini yükseltecek, okul ve diğer kamu alanı ile sağlık merkezi ihtiyacını karşılayacak bir yenileme yapılması gerekiyor” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne, Nilüfer Belediyesi’nin hazırladığı planları ilettiklerini ancak kabul edilmediğini söyleyen Bozbey, bölgesel bazlı yenileme yapılması gerektiğini söyledi. Bozbey,  “Parsel bazlı yenileme doğru değil. Biz, mahalle bazında bütünsel bir yenileme planı yaptık ancak kabul edilmedi. Bu plan, hem yenilemeye olanak sağlıyor hem de sosyal donatı ve kamu alanı sorununu da çözecekti. Bizim anlayışımız bu. ‘Benim yaptığım doğru’ anlayışı yanlış. Ortak akılla doğru olanı yapmalıyız. İnsanların yaşam kalitelerini yükseltmek ve sorunları çözmek bizim vazifemizdir” şeklinde konuştu.

Başkan Bozbey, Ata Bulvarı ile Nilüfer Hatun Caddesi’nin birleştirilmesini de Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden ısrarla istediklerini ifade etti.

Yeni planlarda, evlerin yüksek gerilim hatlarından uzaklaştırılması gerektiğini belirten Bozbey, “Bu hatlar insanlara zarar veriyor. Bizden talep etsinler elektromanyetik alan ölçümlerini yapalım, sonuçlarını görsünler” dedi.

Ataevler’e yeni pazar alanı yapılacak

Nilüfer Belediyesi’nin hizmetlerinden son derece memnun olduklarını ifade eden Ataevler Mahalle Muhtarı İsmet Taşçı da, pazar yerinin yeniden düzenlenmesi ve asfalt taleplerinde bulundu.

Ataevler Mahallesi’nde yeni bir pazar alanı yapacaklarını ifade eden Bozbey, “Pazaryeri, otopark ve kültür alanlarının bulunduğu projemiz var. 2017 yılında başlamayı planlıyoruz. Asfalt ihtiyacı da en kısa sürede karşılanacak” dedi.

Başkan Bozbey, Ateveler Mahallesi’ne taşıdığı karavanında halkla da buluştu.

Bursa Briç Spor Kulübü Başkanı İbrahim Teke de Başkan Bozbey’i ziyaret edenler arasındaydı. Milli Takım’a iki sporcu verdiklerini söyleyen Teke, “Sporcularımız Nilüfer’in ve Bursa’nın gururu oldular. Destekleriniz için teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Tüm gün çalışmalarını Ataevler Mahallesi’nde yürüten Başkan Bozbey, kendisinden randevu talep eden vatandaşlarla görüştü. Mahalle halkının talep ve önerilerine kulak veren Bozbey, sorunların çözülmesi için ilgili müdürlüklere anında talimat verdi.