haber

Bozbey: Konaklı’da yapacağımız plan çalışması örnek olacak

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ilgili başkan yardımcıları ve müdürlerle birlikte her hafta Cuma günü makamını Nilüfer’in bir mahallesine taşımaya devam ediyor. Başkan Burada projesi kapsamında mahalleleri ziyaret eden Başkan Mustafa Bozbey, bu hafta da Konaklı Mahallesi’ndeydi. İlk olarak mahalle esnafını tek tek gezen Başkan Bozbey, vatandaşlarla da sohbet etti.

 

Başkan Bozbey, kadınların sosyal etkinliklerde bulunmaları için oluşturulan yeri de ziyaret etti. Kadınlarla sohbet eden Bozbey, onların  talep ve önerilerini ilgili müdürlere iletti. Mahallede bulunan çocuklarla da bir araya gelen Başkan Bozbey, onlara çeşitli hediyeler verdi. Daha sonra karavandaki makamına geçen Başkan Bozbey, Konaklı Mahalle Muhtarı Tacettin Tarman ve azalarıyla görüştü. Mahalledeki en büyük sorunun düğün salonu eksikliği olduğunu ifade eden Muhtar Tarman, park talebinde de bulundu.

 

KONAKLI’YA ÖRNEK PLAN

 

Konaklı Mahallesi’nin konumu itibariyle önemli bir bölgede yer aldığını kaydeden Başkan Mustafa Bozbey de, “Konaklı Mahallesi, köyden mahalleye dönüşen ve Nilüfer Belediyesi’ne bağlanan mahallelerin en büyüğü. Aynı zamanda İzmir Yolu ile Mudanya arasında bağlantı görevi görmesi, konum itibariyle önemini artırıyor. Burada hem muhtarımız hem de mahalle komitemiz ile birlikte yeni plan çalışması yürütmekteyiz. Bu plan çalışmasına Konaklı halkını da dâhil ettik. Çalışma, katılımcı plan anlayışıyla yapılacağından, Türkiye’de örnek olacaktır. Bunun yanında mahallemizin eksikliklerini de gidereceğiz. Daha önce talep edilen projeleri hayata geçirdik, hayata geçirmeye de devam edeceğiz. Muhtarımızın düğün salonu talebini de değerlendirmeye aldık” dedi.

 

Başkan Burada projesini sürdürülebilir hale getirdiklerini kaydeden Başkan Bozbey, “Nilüfer Belediyesi olarak cuma günleri halkın ayağına giderek, halkın içinde olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Başkan Bozbey ile görüşenler arasında Tofaş Fen Lisesi öğrencileri de vardı. Öğrenciler, kendilerine verdiği destekten dolayı Başkan Bozbey’e plaket vererek teşekkür etti. Gençlere yönelik şenlik düzenlemek istediklerini belirten öğrenciler, Başkan Bozbey’den bu konuda da destek istedi. Gün boyu çalışmalarını Konaklı Mahallesi’nde gerçekleştiren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kendisinden randevu talep eden vatandaşlarla da tek tek görüştü.