haber

Bozbey, köy muhtarlarına Büyükşehir Yasası’nı anlattı

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Dernekler Yerleşkesi’nde düzenlenen toplantıda köy muhtarlarıyla bir araya geldi. Yeni yasa ile 22 köyünde statü değiştirince Nilüfer’deki mahalle sayısının altmış dörde çıkacağını kaydeden Başkan Bozbey, hizmeti artık köylere de bağlı bulunan ilçe belediyelerinin götüreceğini ifade etti. Yasanın netleştikçe detaylarını ilgili muhtarlara anlatmaya devam edeceklerini belirten Bozbey, yeni mahallelerinde hak ettiği hizmeti en iyi şekilde almaya devam edeceğini söyledi.

Başkan Bozbey, köy muhtarlıklarının ellerindeki taşınmaz mal, araç-gereç, borç-alacak gibi kalemlerini en kısa sürede bağlı bulundukları Nilüfer Belediyesi’ne bildirmeleri konusunda hatırlatmalarda bulundu.

Nilüfer Belediyesi Başkan Danışmanı Ziya Güney de, yasa hakkında muhtarlara detaylı bilgi verdi. 6360 sayılı Büyükşehir Yasası’nın kamuoyuna sorulmadan hazırlandığını ifade eden Güney, “Yerel yönetimler dünyada demokrasinin okuludur. Bu yasa yerel yönetimlerin demokratik yapıya kavuşması ve güçlendirilmesi adına hiçbir nitelik taşımıyor. Yasa netleştikçe detaylar da ortaya çıkacak,” dedi.