haber

Bozbey: Kültür Mahallesi’ne pazaryeri ve yeni parklar kazandıracağız

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Başkan Burada karavanı ile mahalle ziyaretlerini sürdürüyor. Her hafta cuma günleri makamını bir mahalleye taşıyan Bozbey hem mahalleli ile görüşüyor hem de çalışmalarını sürdürüyor. Bu hafta makamını Nilüfer’in en sakin mahallelerinden biri olan Kültür Mahallesi’ne taşıyan Başkan Bozbey, vatandaşlarla bir araya geldi. Bozbey, Başkan Burada karavanında ilk görüşmesini Kültür Mahallesi Muhtarı Mustafa Göker ile gerçekleştirdi.

Kültür Mahallesi’nin sakin ve huzurlu, biraz daha gürültüden uzak kişilerin tercih ettiği bir mahalle olduğunu söyleyen Başkan Bozbey, “Mahallemizin kültürel sosyal eksiklikleri var. Önümüzdeki süreçte buradaki kültürel ve sosyal donatıları tamamlarsak farklı bir mahalle olacak. 2019 yılında yapılacak pazaryeri ile ilgili projeyi Kültür Mahalle Komitesi’ne sunacağız. Altı pazaryeri, üstü otopark olarak düşünüyoruz. Üstünün bir kısmı da sosyal amaçlı, eğitime yönelik olarak kullanılabilir. O zaman burada vatandaşlarımızın sosyalleşebileceği bir alanı oluşturmuş oluruz” dedi. Başkan Bozbey, 2017 yılında Nilüfer’e 16 park daha kazandıracaklarını belirterek bu parklardan 3’ünü Kültür Mahallesi’ne yapmayı planladıklarını söyledi.  

Genel olarak Nilüfer Belediyesi’nin hizmetlerinden memnun olduklarını belirten Mahalle Muhtarı Mustafa Göker de Başkan Bozbey’e taleplerini iletti. Kültür Mahallesi’ndeki bazı sokaklarda tretuvarların yenilenmesi gerektiğini belirten Muhtar Göker, “2019 yılında yapılması planlanan pazaryeri projesini 2017 yılında yaparsak mahallemizin büyük bir eksikliği giderilmiş olur” dedi. Başkan Bozbey, Kültür Mahalle Komitesi ile de görüştü. Mahalle Komitesi üyeleri de Başkan Bozbey’den mahalleye bir kültürevi kazandırmalarını istedi. Bozbey de Kültür Mahallesi’nde sosyal ve kültürel hayatı daha da artıracak çalışmalar yapacaklarını belirtti. Akşam saatlerine kadar Kültür Mahallesi’nde çalışmalarını sürdüren Bozbey, kendisinden randevu alan vatandaşlarla karavanında görüştü.