haber

Nilüfer Belediyesi’nden eğitime dev katkı

Eğitime her alanda sayısız katkı sağlayarak Türkiye’de örnek bir kurum haline gelen Nilüfer Belediyesi, yaptığı 16 derslikli ilkokul ile eğitime yine önemli bir destek sağladı. Nilüfer Belediyesi tarafından Özlüce Mahallesi’ne yapılan Nilüfer Belediyesi Özlüce İlkokulu, düzenlenen törenle açıldı. Okulun bahçesinde gerçekleşen açılış törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile eşi ve Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Seden Bozbey, annesi Münevver Bozbey, CHP Bursa Milletvekilleri Orhan Sarıbal ile Erkan Aydın, Nilüfer İlçe Kaymakamı Mustafa Kılıç, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi, Nilüfer Belediyesi Meclis Üyeleri, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları, CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir, Özlüce İlkokulu Müdürü Ayten Ebeoğlu, öğretmenler, öğrenciler ile veliler katıldı.

 

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan tören, öğrencilerin birbirinden renkli dans gösterileri ile devam etti. Geniş katılımın olduğu törende okulun birinci sınıf öğrencisi Egemen Akan, babasıyla birlikte yazdığı ve okul sevincini anlatan şiirini okudu. Şiiriyle büyük alkış alan Egemen Akan mini bir keman resitali de sundu.

 

Bozbey: Mutlu huzurlu ve duyguluyum  

Gösterilerin ardından açılış konuşmasını yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, doğduğu, büyüdüğü Özlüce’de okul açmanın büyük mutluluğunu yaşadığını belirtti. Bozbey, “Bugün benim için tarifi mümkün olmayan heyecana sahip olduğum bir gün. Doğum büyüdüğüm köyde böyle bir okulu yapmak, geleceğimiz olan çocuklara böyle bir alan oluşturmak beni gerçekten son derece mutlu, huzurlu etti ve duygulandırdı” dedi.

 

“Eğitime sahip çıkmada liderlik yaptık”

Nilüfer Belediyesi olarak 1999 yılından bu yana okullara derslik, bakım onarım, personel ve çevre düzenlemesi desteğinde bulunduklarını belirten Başkan Bozbey, “Geleceğimiz olan çocukların sağlıklı ortamlarda ve okullarda eğitim görebilmeleri adına ne yapsak azdır. Türkiye’de hiçbir belediyenin düşünemeyeceği kadar Milli Eğitimimizle proje üretiyoruz ve hayata geçiriyoruz. Bu, Nilüfer Belediyesi’nin eğitime, geleceğimiz olan çocuklarımıza olan desteğe nasıl baktığının da tam göstergesidir” şeklinde konuştu.

 

Türkiye’de eğitime sahip çıkma konusunda önderlik, liderlik ve devrim yaptıklarını söyleyen Bozbey, “Hedefimiz muasır medeniyet seviyesine yükselmektir. Bunu da eğitimle başarabiliriz. Çocuklarımıza sahip çıkarak, onları sadece eğitim, ders alan ya da derslerine çalışan birer yurttaş değil, ülke, insan, çevre ve yurttaş sevgisiyle dünyaya bakışlarıyla bunları iyi yetiştirmek, inançlarıyla birlikte bir dünya insanı oluşturmak sorumluluğundayız. Buna katkı sağlayacak en önemli kurumlar da elbette ki belediyelerdir. İşte Nilüfer Belediyesi bunu yapmaktadır, yapmaya da devam edecektir” ifadelerini kullandı. Nilüfer Belediyesi olarak her zaman eğitime önemi verdiklerini vurgulayan Bozbey, “Her şeyin başı eğitimdir diyoruz, Nilüfer Belediyesi olarak eğitime katkı veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz” diye konuştu.

 

“Eğitim her koşulda önceliğimiz”

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türk halkı iyi bir eğitim görmelidir” sözünü hatırlatan Başkan Bozbey şöyle konuştu:  “Atatürk, eğitime her zaman öncelik vermiştir. Cephelerde kurtuluş savaşı mücadelesi verilirken de bu öncelik değişmemiştir. Hatta ilginç bir örnek vereyim; 1. ve 2. İnönü Zaferlerinin ardından Temmuz 1921’de, Eskişehir’de bozguna uğruyoruz.  Halk ve askerlerimiz Sakarya ırmağının doğusuna, Kayseri’ye doğru çekilmek zorunda kalıyor. İşte böyle bir ortamda, tam 6 gün boyunca, 15-21 Temmuz 1921 tarihlerinde, Ulu Önderimiz 1. Maarif Kongresi’ni yapmıştır.  Savaşın en zorlu koşullarında bile eğitimi önceliğine almıştır. Cumhuriyet’e esas olan eğitimin temel ilkeleri böylelikle, savaşın tam ortasında atılmıştır. Biz de Ulu Önder’in yolunda ilke ve devrimlerinden ayrılmayan bireyler olarak her ne koşulda olursa olsun eğitimi önceliğimize almalıyız, alıyoruz, alacağız da.”

 

Nilüfer Belediyesi Özlüce İlkokulu’nun yaklaşık 2 bin 500 metrekare alandan ve 16 derslikten oluştuğunu ve yemekhanesinin de bulunduğunu belirten Başkan Bozbey, “Okulumuz yaklaşık 1 milyon 500 bin liraya mal olmuştur. Bu okulda yetişecek olan çocuklarımızın Atatürk ilke ve devrimlerinin izinde şekilleneceğine inanıyorum. Bilime, sanata ilgi ve inançlarını hiç kaybetmeyeceklerdir diye düşünüyorum. Araştıran, sorgulayan, barışla ve sevgiyle yetişen nesillerin hem ülkemize hem de dünyaya mutluluk getireceğine kesinlikle eminim. Nilüfer Belediyesi Özlüce İlkokulu’nun ülkemize, kentimize, köyümüze ve çocuklarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Emeği geçen herkesi gönülden kutluyorum” diye kaydetti.

 

Sarıbal: Okullar çoğalmalı

Törene katılan CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da laik, demokratik, çağdaş düşünen, tartışan ve sorgulayan bir gençliğin yetişmesi için Nilüfer’de okulların çoğalması gerektiğini belirtti. Sarıbal,  “Bu okul, bu ülkenin çağdaş, demokratik, laik olması için yapıldı. Önemli olan okulun içindeki eğitim sistemidir, kadrosudur. Okul açmak önemlidir ama asıl önemli olan yüzyıllar boyunca bu ülkenin hedefi olan çağdaş, demokratik, laik ve dünya ile entegre olmuş bir ülke yaratmaktır” ifadelerini kullandı.

 

Kılıç: Nilüfer Belediyesi eğitime büyük destek veriyor

Nilüfer İlçe Kaymakamı Mustafa Kılıç da konuşmasında Nilüfer’in nüfusunun son 5 yılda 100 bin artış gösterdiğine dikkat çekerek, “Bu nedenle her yıl ilçemizde yeni eğitim öğretim kurumlarına ihtiyaç duyuluyor” dedi. Nilüfer Belediyesi’nin yeni okulların yapımı konusunda arsa temininde bulunarak, mevcut okulların bakım ve onarımını yaparak ve okullara yardımcı personel desteğinde bulunarak eğitime büyük katkı sağladığını vurgulayan Kılıç, “Bu anlamda Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e ve ekibine teşekkür ediyorum. Önümüzdeki dönemde de ihtiyaç duyulan bölgelere yapılacak olan okullarımızda da özellikle arsa temini konusunda bize yardımcı olmalarını bekliyorum ve bu anlamdaki eksikliklerimizin kısa sürede tamamlanmasını diliyorum. Böyle güzel bir okula kavuşmanın sevincini yaşıyoruz.

 

Nilüfer Belediyesi Özlüce İlkokulu, önümüzdeki 30-40 yıl sonraki gelecek neslimizin ve geleceğimizin inşa edileceği bir okul. Okulun yapımında plan projesinin hazırlanmasından işçiliğine kadar her anlamda katkı sağlayan başta Nilüfer Belediyesi olmak üzere katkı koyan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Nilüfer Belediyesi Özlüce İlkokulu’nun açılış sevincini bürokrasinin cilveleri nedeniyle geç yaşadıklarını belirten Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi de “Nilüfer ölçeğinde, eğitim yapılanmasında okullarımıza fiziki, mekan düzenlemeleri, derslik ihtiyaçlarımız ve diğer lojistik problemlerimizin çözümünde bizlerden yardımını esirgemeyen Nilüfer Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey’e, Milli Eğitim Bakanlığımız, ülkemizin geleceği adına şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

 

“Tercih edilen okul olduk”

Özlüce İlkokulu’nun yeni binasının hizmete girmesiyle bambaşka bir görünüme kavuştuğunu belirten Nilüfer Belediyesi Özlüce İlkokulu Müdürü Ayten Ebeoğlu da, “Daha düne kadar öğrenci bulmakta sıkıntı yaşayan okulumuz, güçlü eğitim kadrosu ve yenilenen binasıyla çok kısa sürede bölgenin tercih edilen bir okul olmuştur. Sayın Başkanımıza eğitime vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in annesi Münevver Bozbey ve öğrenciler Nilüfer Belediyesi Özlüce İlkokulu’nun açılışını yaptı. Açılışın ardından da konuklar okulu gezerek öğrencilere yeni eğitim öğretim döneminde başarı dilediler.