haber

Bozbey: “Mahalle Komitelerine sahip çıkın”

Nilüfer Kent Konseyi 8. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Divan Başkanlığı’nı Hasan Kılıçarslan’ın yaptığı genel kurulda, açılış konuşmasını Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey yaptı.
 Demokrasinin tabanını oluşturan ve gelişimine katkı koyan Mahalle Komiteleri sisteminin önemine değinen Başkan Bozbey, “En önemsediğim projelerden birisi de Mahalle Komiteleri sistemidir. Bu sistem Türkiye’deki en büyük sorunlardan birisi olan demokrasinin tabandan oluşumuna katkı koyan platformdur. Dünyadaki demokrasi anlayışı gibi biz de temelden genele taşıyan bir anlayış sergilemeliyiz. Nilüfer giderek büyüyor ve gelecek yerel seçimlerde 64 mahalle ile seçimlere girilecek. Bu sistemi hep birlikte oturtmalıyız. Bu projemiz de ben inanıyorum ki diğerleri gibi ileride resmi olarak devlet tarafından uygulanacak. Bu kente sadece seçilenin değil yaşayanların da söz hakkı vardır. Birlikte bu kenti yönetirsek geleceğimizi garanti altına alabiliriz. Mahalle Komiteleri’ne sahip çıkın” dedi.   


Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Atlıhan Öge ve çok sayıda Mahalle Komitesi Üyesi ile muhtarın da katıldığı genel kurulda, Genel Sekreter Şazi Çavuşoğlu yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Genel kurulda ayrıca Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği Eski Genel Sekreteri, TESEV İyi Yönetişim  Programı Direktörü Fikret Toksöz ‘Büyükşehir Belediye Yasası ve yerel yönetimlere etkileri’, Nilüfer Belediyesi eski başkanlarından Başkan Danışmanı Ziya Güney de, ‘Yerel yönetimlerin dünü bugünü’ konulu konuşma yaparak, katılımcılara bilgiler verdi.