haber

Bozbey muhtarlarla buluştu

Bozbey, muhtarların hizmetlerine çok önem verdiklerini kaydederek, bu sayede yurttaşların bütün sorunlarından haberdar olduklarını bildirdi.
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in konuşmasından satır başları şöyle:

Dar Bütçeyle Planlı Projeler:

Bozbey, yerel seçimler için önümüzdeki dönemde siyasi bir sürecin başlayacağını hatırlatarak, her muhtarın yarım kalan çalışmalarını tamamlamak istediğini belirtti. Nilüfer Belediyesi olarak her türlü katkının sağlanmaya devam edeceğini söyleyen Bozbey, bunun mevcut bütçeye uygun ve planlı olabileceğini vurguladı.

Bozbey şöyle konuştu: “Mahallerimizin eksikliklerini gidermeye çalışacağız. Şu an yürütülen çalışmaların yüzde sekseni Belediye tarafından yürütülen hizmetlerdir. Bu yıl sonuna kadar strateji planlaması yaparak sorunları çözmeye çalışacağız. Tamamının bitmesi söz konusu değil. Çünkü yeni hizmet bir başka hizmeti de beraberinde getirmektir. Muhtarlardan, mahalle komitelerinden, kamuoyundan gelen talepleri değerlendiriyoruz. Bütününe baktığımızda 400-500 milyon TL’lik taleple karşı karşıyayız.Öncelikle acil ihtiyaçlara bakıyoruz.Bir –kaç mahallenin ortak yararlanabileceği tesisleri değerlendiriyoruz.Çok fazla çocuk parkı talebi var.Kimi zaman neredeyse her sitenin önüne park isteniyor.Halbuki, parkı olmayan mahalleler de var.Önce, olmayan yerleri dikkate alıyoruz.”

Alt yapıya büyük kaynak ayrılıyor:

Mahallerde yürütülen asfalt çalışmalarına da dikkat çeken Bozbey, kurumlar arası koordinasyonsuzluğun  büyük maddi kayıplara yol açtığını belirtti.
Bozbey şöyle dedi: “Altyapıdan kaynaklanan sorunlar yaşıyoruz. Alt yapının 15-20 yıl müdahale edilmeyecek nitelikte olması lazım.Yolu yapıyoruz.Örneğin BUSKİ eski hatları yenileme gibi çalışmalar yapıyor.Ya da başka ilgili kurumlar asfaltla ilgili sorunlar doğruyor.Aslında bu tüm Türkiye’nin sorunu.Asfalt yama işinden dolayı  büyük maliyetler ödüyoruz.”

Sokaklarda inşaat pisliğine izin vermeyeceğiz:

Bozbey, çevre sorunlarını en aza indirmek için ellerinden gelini yaptıklarını kaydederek,muhtarlardan  özellikle inşaat artıklarının önlenmesi konusunda hassas davranmalarını istedi. Başkan Bozbey şöyle dedi: “İnşaatlarda konteyner uygulamasına geçtik. Bunlar 6 metreküp ila 12 metreküp arasında olacak. İnşaat pislikleri buraya atılacak. İnşaat sırasında çevre kirliliğine izin verilmeyecek.”

Hazine’den gelen bütçenin %45’i Büyükşehir Belediyesi’ne 

Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerin görev ve sorumluluk alanlarının yasalarla belirlendiğini söyleyen Mustafa Bozbey, buna göre bütçeden pay alındığını hatırlattı. Bozbey somut gerçeklere rağmen son günlerde yapılan açıklamaların doğruyu yansıtmadığını, kullanılan ifadelerin de şık olmadığını belirtti. Bozbey şöyle dedi: “Nilüfer Belediyesi’nin de Büyükşehir Belediyesi’nin de yapmakla yükümlü olduğu hizmetler var. Hazine’den bize gelen bütçenin yüzde 45’i Büyükşehir Belediyesi’ne gidiyor. Örneğin bize 30 milyon TL gelecek, Büyükşehir’e de 26 milyon TL verilecek. Toplam 56 milyon TL böyle paylaştırılıyor. Büyükşehir Belediyesi  de Nilüfer halkı için aldığı payın karşılığını verecek.Son günlerde “Nilüfer için 800 milyon TL Harcadık” gibi söylemler şık değil.Üslup yanlış. 800 milyon TL nereye harcandı? 500 milyon TL Bursaray projesi için, geriye kalan BUSKİ ve diğer kurumlar için harcama yapıldı. Söylem biçimleri hiç doğru değil. Herkesin sorumluluklarını yerine getirmesi gerekiyor.”

Başkan Mustafa Bozbey, konuşmasının ardından toplantıya katılan bütün muhtarların sorunlarını tek tek dinledi. Toplantı sonunda muhtarlara Nilüfer Kent Rehberi kitabı ile mahalle krokilerinin yer aldığı tabla armağan edildi.