haber

Nilüfer Spor Şenlikleri Coşkuyla başladı

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, açılış töreninde yaptığı konuşmada şenliğe İlgi ve katılımın her yıl arttığını ve organizasyonun, uluslararası boyutta önem kazandığını söyledi.
Bozbey, “Şenliğimiz her yıl olduğu gibi Türk Ulusu’nun iki büyük bayramını kapsıyor. Evet, öncelikle birlik içerisinde, büyük bir gururla bir kez daha yaşayacağımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu bayramda başlayan 12. Nilüfer Spor Şenlikleri, aynı zamanda Atamızın hedeflediği, sporla, sanatla, bilimle iç içe bir ülke için, bir adım daha atılması anlamına geliyor. Bir ay sürecek ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı da kapsayacak şenliğimiz alanında pek çok ilki barındırıyor” dedi.
23 farklı branşta 15 bin öğrencinin mücadele edeceği spor şenliklerinin önemini vurgulayan Mustafa Bozbey, “Nilüfer Belediyesi olarak böylesine büyük bir organizasyonu gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Bir ay boyunca müsabakalara katılan çocuklarımız, sporun en güzel değerlerini, eğlenerek yarışmayı, kazanmayı-kaybetmeyi ama her durumda centilmenliği, kardeşliği ve paylaşmayı öğrenecekler,” diye konuştu. 

Nilüfer Kaymakamı Mustafa Kılıç da “Yaklaşık 15 bin öğrenci, ki bu bizim bütün Nilüfer’deki öğrenci sayısının dörtte birini teşkil ediyor. Her dört öğrenciden birinin mutlaka yer alacağı bu spor şenliklerinde, sporu tabana yaymak, öğrencilerimizi sporun her alanıyla ilgilenmelerini sağlamak ve onların hayatlarında yeni ufuklarında açmak amacıyla böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptığı için belediyemize ve başkanımıza teşekkür ediyorum,” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaya da, geleneksel hale gelen spor şenliklerinin olimpiyat ateşi gibi hiç sönmeden Nilüfer’de yüzyıllar boyu sürmesini diledi.

Konuşmaların ardından Spor Şenlikleri Başlama koşusunda öğrencilere madalyaları verilirken, Ataevler Anaokulu, Zekai Gümüşdiş Ortaokulu ve Nilüfer Belediyespor Halk Oyunları ekibinin halk oyunları ve dans gösterileri şenliğe renk kattı. 

12. Nilüfer Spor Şenlikleri 13 Mayıs’tan itibaren kardeş kentlerden katılımlarla birlikte daha renkli hale gelecek. Bulgaristan’dan Ardino, Letonya’dan Kekava, Polonya’dan Lublin, Japonya’dan Tokai, Ukrayna’dan Nikolayev, KKTC’den Gazi Mağusa, Macaristan’dan Balatonfüred, Braslav Bulgaristan’dan Gotse Delchev, Azerbaycan’dan Nizami, Romanya’dan Bralia Belediyelerinin yanı sıra Türkiye’den de Çakırlı, Dalyan, Çeltikçi, Dinar ve Kırklareli Belediyesi ekipleri şenliğe konuk olacak. 250 yabancı öğrencinin katılım göstereceği ve 1 ay boyunca sporun kalbinin atacağı 12. Nilüfer Spor Şenlikleri, 20 Mayıs’ta Nilüfer Belediyesi Spor Tesisleri’nde yapılacak ödül ve kapanış töreniyle sona erecek.