haber

Bozbey: Nilüfer için yapacak çok işimiz var

Nilüfer Belediyesi 2016 yılının son muhtarlar toplantısını Misi Kamp Karavan Tesisleri’nde gerçekleştirdi. Muhtarların yanı sıra Nilüfer Belediyesi Meclis Üyeleri, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları ve idari amirlerin katıldığı toplantıya son dönemde Türkiye’de yaşanan terör olayları damgasını vurdu.


Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey konuşmasına yaşanan terör olaylarına değinerek başladı. Saldırılarda şehit olanlara Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 2016 yılının derin acılar bıraktığını vurguladı. Yeni yılda barış ve huzur olmasını dileyen Başkan Bozbey, “Türkiye çok zor bir süreçten geçiyor. Terör olaylarının acısını yaşarken, son saldırıda Rusya Büyükelçisi’nin öldürülmesi, komşularımızla aramızı bozmaya çalışanların amaçlarını gözler önüne serdi. Geleceğimize yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için hepimize düşen sorumluluklar var. Sorumluluklarımız, idari, ekonomik, demokrasi özgürlük ve hukukun üstünlüğüne karşıdır. Bu ülkede hepimiz birbirimizi ilgilendiriyoruz. Ortak yaşamda birbirimize saygı duymamız gerektiğini bilmeliyiz. Bu süreç ya bizi başkalaştıracak ya da insan olgusu içinde yola devam edeceğiz. Toplumun giderek motivasyonunun bozulduğuna, sinir katsayısının arttığına şahit oluyoruz. Psikolojik sıkıntılar bizi bu duruma getirdi. Bu toplum travma yaşıyor ama bu süreci atlatacağız. Herkes sağlıklı, özgür düşünmeli” dedi.


 “GÜLÜMSETECEK DAHA ÇOK PROJEMİZ VAR”


Nilüferlileri farklı projelerle gülümsetmeye devam edeceklerini kaydeden Bozbey, “Ürettiğimiz projelerle yıllardır Nilüferlileri gülümsettiğimizi düşünüyoruz. Yapılanın yetmediğini biliyoruz. Kentlinin mutluluğu, huzuru adına yapacak çok işimiz var. Birlikte üreteceğimiz ve insanları mutlu edecek daha çok projemiz var. Birçok mahallede eksikler elbette var. Eleştiriler elbette olacak ki yanlışı görebilelim. Ortak akıl insanı doğruya yaklaştırır. Biz bir aileyiz. Buradaki herkes 420 bin kişinin mutlu olması ve gülümsemesi için çaba gösteriyor. Kentli de 5 yılda bir bunun karşılığını veriyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, mutlu bir yıl diliyorum” diye kaydetti.


MUHTARLARDAN BİRLİK MESAJI


Bursa Nilüfer Muhtarlar Derneği Başkanı Erol Yılmazer de yaşanan terör olaylarının son bulması dileğinde bulunarak, “Gelecek adına çok daha huzurlu yaşayabileceğimiz ortam sevdasında olmalıyız. Tükenen insanlık gösteriyor ki çok daha dikkatli olmalıyız. Tadımlık olarak geldiğimiz dünyada doyumluk olarak yaşamaya çalıştığımızın da farkına varmalıyız. İnsanın olduğu yerde maalesef art niyetli insanlar illa ki olacaktır. Ancak, elimizdeki değerlerin farkında olalım çünkü başka Türkiye yok” dedi. Nilüfer Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Saldız da zor günlerin birlik beraberlikle aşılacağını ifade ederek, “Gülümseme tabandan başlamalı. İhtiyaçlar bitmiyor. Gelen taleplerin önümüzdeki yıl çözüleceğine inanıyorum” diye kaydetti.