haber

Bozbey: Öğretmenlerimize minnettarız

Nilüfer’deki okulları ziyaret ederek öğretmenlerin bu özel gününü kutlayan Başkan Bozbey, eğitimin en büyük destekçilerine günün anısına Yaşar Kemal’in Ağrı Dağı Efsanesi adlı kitabını hediye etti. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 24 Kasım’da öğretmenleri unutmadı. Bu anlamlı günde okulları ziyaret ederek, gelecek nesilleri yetiştiren öğretmenlerle bir araya gelen Bozbey, öneri ve taleplere de kulak verdi.

Özlüce Anadolu Lisesi, Öğretmen Mehmet Aras İlkokulu, Duyum İşitme Engelliler İlkokulu ile M. Kemal Coşkunöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden Başkan Bozbey, öğretmenlere usta yazar Yaşar Kemal’in Ağrı Dağı Efsanesi adlı kitabını hediye etti. Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü’nün 2016 Yılın Yazarı Yaşar Kemal etkinlikleri kapsamında düzenlediği Bursa Liselerarası Kitap Kapağı Tasarım Yarışması’nda dereceye giren öğrencilerin tasarımının yer aldığı Ağrı Dağı Efsanesi adlı kitap, Nilüfer’deki okullarda görev yapan yaklaşık 10 bin öğretmene armağan edildi.

 

BOZBEY: GELECEĞİ ÖĞRETMENLER ŞEKİLLENDİRİYOR

 

Okul ziyaretlerini Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları Yalçın Işıkyıldız, Adil Kayaoğlu, Nilüfer Belediyesi Meclis Üyeleri Rahşan Duygu Tursun ve Aysel Okumuş ile birlikte gerçekleştiren Başkan Bozbey, eğitimin yılmaz neferlerinin Öğretmenler Günü’nü tek tek kutladı. Eğitimin ne kadar önemli olduğunu bildiklerini kaydeden Başkan Bozbey, “Bu ülkenin geleceğini şekillendiren sizlersiniz. Sizlerin emeklerine teşekkür ediyor ve anlamlı gününüzü yürekten kutluyorum” dedi.  

Öğretmenlerin yaşadıkları sorunları bildiklerini ve en büyük arzularının bu sorunların çözülmesi olduğunu söyleyen Bozbey şöyle konuştu: Öğretmenlerin verimli olması için huzurlu ve rahat olmaları gerekiyor. Huzurlu bir ortamda gelecek nesillerimizi daha güzel yetiştireceklerdir” dedi.

 

BOZBEY: EĞİTİME DESTEĞİMİZ SÜRECEK

 

Kurum olarak eğitimin her zaman yanında olduklarını kaydeden Başkan Bozbey, “Her yıl eğitim için bütçemizden 8 milyon TL pay ayırıyoruz. Tadilat, bakım-onarım, yardımcı personel ve çeşitli projelerle eğitime destek vermeye çalışıyoruz. Okullarımızın her zaman yanındayız ve sorunların çözümü için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Başkan Bozbey’in ziyaret ettiği okullar arasında Duyum İşitme Engelliler İlkokulu da vardı. Bozbey burada da Öğretmenler Günü’nü kutladığı eğitimcilerle güne özel hazırlanan pastayı kesti.