haber

Sofya Teknik Üniversitesi’nden Başkan Bozbey’e ziyaret

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bulgaristan’ın Bursa Konsolosu Evgeni Vasilev ile çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bursa’ya gelen Sofya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Georgi Mihov, Rektör Yardımcıları Prof. Lübomir Dimitrov, Ivan Yatchev, Eğitim Bilimleri Temsilcisi Prof. Kamon Veselinov ile Yurtlar Müdürü Doc. Borislav Damyanov’u makamında ağırladı. Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde gerçekleşen ziyarette Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Turgay Erdem, Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Naci Kale, Uludağ Üniversitesi Öğretim Görevlileri Basri Kul, Oğuzhan Çankaya ile Mehmet Şen de hazır bulundu.

Uludağ Üniversitesi ile protokol imzalamak için Bursa’ya geldiklerini belirten Sofya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Georgi Mihov, “İki yıl önce Uludağ Üniversitesi ile karşılıklı proje geliştirme konusunda görüşmelere başladık. Öğrenci değişim programını uygulayabileceğimizi söyledik. Bugün de protokolümüzü imzaladık. Üniversitemizden mezun olanların Bursa’da iyi pozisyonlarda çalıştıklarını gördüm. İmzalanan protokolden sonra şimdi de Yükseköğretim Kurulu’nun onayını bekliyoruz. Onaylandığı takdirde mezun olan öğrenciler Türkiye, Bulgaristan ve Avrupa ülkelerinde geçerli olan diplomaya sahip olacaklar” dedi.

İmzalanan protokolden dolayı her iki üniversiteyi de kutlayan Başkan Mustafa Bozbey de, “Önemli bir proje. Sofya Teknik Üniversitesi ile Uludağ Üniversitesi’nin açmış olduğu bu kapı diğer üniversitelere de örnek olacaktır. Denklikten sonra Türkiye’deki birçok öğrencinin üniversitenizi tercih edeceğini düşünüyorum. Her iki üniversite adına sevindim. Emeği geçenleri tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Üniversiteler arasında bilgi alışverişinde bulunulmasının çok önemli olduğuna dikkat çeken Bozbey, “Bu sayede yenilikçi projelerin de artacağını düşünüyorum. Ortak çalışmalarla AR-GE alanında çok önemli işlerin yapılabileceğine inanıyorum. Her iki üniversitemize de başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Ziyaretin sonunda Sofya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Georgi Mihov, Başkan Mustafa Bozbey’e Sofya Üniversitesi’nin sembolik ürünü olan iğne, kol düğmesi ve el işi çini armağan etti. Başkan Bozbey de Bulgaristan Bursa Konsolosu Evgeni Vasilev ve Prof. Mihov’a kozadan yapılmış tabloları günün anısına verdi.