haber

Bozbey: Seçim barış ve huzur içinde gerçekleşsin

Nilüfer Belediye Meclisi Mayıs Ayı toplantısını Konak Kültürevi’nde yaptı. Gündemdeki maddelerin görüşüldüğü Belediye Meclisi’nde yaklaşan genel seçimler öncesinde Nilüfer Kaymakamlığı ile siyasi partiler arasında seçim düzeni ve güvenliği hakkında yapılan toplantı da konuşuldu.

 

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Kaymakamlığı’nın seçime ilişkin aldığı kararları desteklediklerini belirterek ‘Seçim huzur ve barış içinde gerçekleşmeli. Ayrıca seçim sürecinde herkes ses ve görüntü kirliliğine dikkat etmeli’ dedi. Seçim sürecinin sıkıntı yaşanmadan geçmesini istediklerini söyleyen Başkan Bozbey, bu konudaki beklentilerini de şu sözlerle ifade etti: ‘Herkesin kutsalı vardır. Bu kutsallar uluorta tartışma konusu yapılmamalı. Herkesin inancı var. Kimsenin inancı sorgulanamaz. Bunlar siyasi malzeme olamaz. Yoksa bugün yarın kaos çıkar. O zaman bu ülkede birbirimizin yüzüne bakamayız.”

 

CHP Grup Sözcüsü Turgay Erdem de 7 Haziran’da yapılacak seçimlerin huzurlu bir ortamda yapılmasını ve barış getirmesini dilediklerini belirterek “7 Haziran’da yapılacak seçimin sağlık, mutluluk, huzur getirmesini diliyorum. Halkın yapacağı değerlendirme bizim için en doğru değerlendirmedir.  Provokasyona sebebiyet vermeden tüm siyasilerle ortak hareket edilmeli. Çevreye ve diğer değerlere zarar vermeden, tüm değerlere dikkat edilerek seçim süreci yaşanmalı’  dedi.