Bozbey: Tabipler Odası’na büyük sorumluluk düşüyor

Doktor Ertuğrul Aydın başkanlığındaki Bursa Tabip Odası heyeti, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i makamında ziyaret ederek, yeniden aynı göreve seçilmesinden dolayı tebrik etti. Kabulde konuşan Başkan Bozbey, sağlık sektöründeki yaşanan sıkıntılara dikkat çekti. “Önce İnsan” anlayışıyla hareket eden Nilüfer Belediyesi’nin sağlıktaki her gelişmeyi yakından takip ettiğini kaydeden Bozbey, hem sağlık çalışanlarının,  hem de hastaların yaşadığı sıkıntıların kendisini çok üzdüğünü kaydetti. Bozbey; “Sağlık sektörünün baş aşağı gittiği günümüzde Tabipler Odası’na büyük görev düşmektedir. Hekimlerin haklarının korunmasında, meslek seviyesinin düşürülmemesinde Oda’nın üzerinde çok büyük sorumluluklar vardır,” diye konuştu.

Bursa Tabip Odası Başkanı Dr. Ertuğrul Aydın da Başkan Bozbey’i tebrik ederek, dördüncü döneminde başarılar diledi. Türkiye olarak sıkıntılı günler yaşandığını vurgulayan Aydın bu sıkıntılardan hekimlerin de kendine düşün payı aldığını belirtti. Doktor Aydın, bir soru üzerine son günlerde sağlık çalışanlarına yönelik saldırıları da değerlendirdi. Aydın, “Hekimlere yapılan saldırıları şiddetle kınıyoruz. Hekimlerin can güvenliğini tehdit edici boyuta getirilmesi için kışkırtma yapanlar ülkeyi karanlık noktaya götürmektedir. Her türlü şiddete karşı olduğumuz gibi, hekimlere yönelik şiddete de karşıyız.”