haber

Bozbey yeni yönetim modelini Türkiye’ye tanıtıyor

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) İzmir Şubesi 15. kuruluş yıl dönümünde önemli bir sempozyuma ev sahipliği yaptı. Mükemmellik modelini uygulayan firma yöneticilerinin katıldığı 15. Mükemmelliği Arayış Sempozyumu’nda “Mükemmel Hatalar” konusu ele alındı. İzmir’de düzenlenen sempozyumunda “Yerel yönetim, eğitim, sağlık” oturumuna konuşmacı olarak katılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 2014-2019 hizmet döneminde Türkiye’de olmayan bir modeli uygulamaya başladıklarını belirtti.


Vatandaşların daha iyi hizmet alabilmesi için üst yapıda köklü değişiklikler yaptıklarını söyleyen Bozbey, “Belediye’nin en üst karar organı olan Belediye Meclisi ile Meclis’e bağlı olarak çalışan İhtisas Komisyonları, Belediye Encümeni, Müdürlükler ve Nilüfer Kent Konseyi bünyesinde yer alan Mahalle Komiteleri aracılığıyla, vatandaşların belediye ile ilgili tüm karar süreçlerine katılarak, karşılıklı olarak sorularına yanıt alabileceği, hesap sorabileceği bir yapıyı hayata geçiriyoruz. Komisyonlarda görev alan meclis üyeleri stratejik planlara göre izleyip değerlendirme yapacak ve raporlayıp üst yönetime sunacaklar. Yenilikçi projeler üreterek aktif olarak çalışacaklar. Kent Konseyi ve mahalle komiteleriyle bir araya gelerek karar sürecinde projelere mahalleliyle birlikte imza atacaklar. Şu anda Türkiye’de olmayan bir model ve biz Nilüfer Belediyesi olarak 2014-2019 döneminde rol model olma konusunda iddialıyız. Bu yapacağımız mahalle komiteleri ve komisyonlarla birlikte gerçekleştireceğimiz bu demokrasi ve özgürlük temelli yerel yönetim modeli, ilerleyen süreçte yasalara girip tüm yerel yönetimlerde uygulanabilir hale gelecektir,” şeklinde konuştu.


EFQM Avrupa Kalite Ödülü’nü Türkiye’de ilk defa alan yerel yönetim olduklarını da hatırlatan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kurumların dış değerlendirmesinin önemli olduğunu vurguladı. Bozbey, “Katılmış olduğumuz ödül süreçlerinde, ödül almak bizim için ikinci sırada. Birincisi dışarıdan gelen değerlendirmecilerin bizimle ilgili verecekleri geri bildirim raporu bizim için çok önemli. Nerede olduğumuzu daha iyi görüyoruz, fark ediyoruz ve iyileştirmeye başlıyoruz. Ama bizim için öncelikli olarak önemli olan geri bildirim raporundaki zayıf noktalarımızı, eksiklerimizi ortadan kaldırmak,” dedi.


İzmir’de yoğun katılımla gerçekleştirilen 15. Mükemmelliği Arayış Sempozyumu’nun sonunda Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e plaket takdim edildi. Ege Orman Vakfı da sempozyuma katılan Mustafa Bozbey adına fidan dikerek “Doğa Dostu” sertifikası verdi.