haber

BUGES’ten sporculara eğitim desteği

Nilüfer’i ve Bursa’yı katıldıkları müsabakalarda en iyi şekilde temsil eden Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü (BUGES), okul çağındaki sporculara derslerinde de destek oluyor. Uludağ Üniversitesi ile ortaklaşa başlatılan proje kapsamında okul çağında bulunan sporcuların derslerinden geri kalmaması için etüt çalışmaları düzenleniyor.

 

Sportif çalışmaların dışında kaynaştırma eğitiminde okuyan sporcuların derslerinde zorlandıklarına dikkat çeken BUGES Kulüp Başkanı Ali Genç, Nilüfer Belediyesi Bizim Ev Sosyal Yaşam Destek Merkezi’nde verilen etütlerle sporcuların eksikliklerini tamamladığını belirtti. Ali Genç, “53 görme engelli sporcumuz altyapımızı oluşturuyor ve bu sayı her geçen gün artıyor. Bu alt yapı çalışmamız ülkemizde sadece Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü’nde var ve bununla gurur duyuyoruz. Sportif çalışmaların dışında kaynaştırma eğitiminde okuyan çocuklarımız oldukça zorlanıyorlar ve birçok sıkıntıyla baş ederken akademik yönden geri kalıyorlar. Maalesef alt yapısı hazırlanmadan ülkemizde hayata geçirilen kaynaştırma eğitimin kurbanı oluyorlar. Biz de sporcularımızın bu eksikliklerini gidermek için geçen yıl başlattığımız etüt çalışmalarına bu dönem de Nilüfer Belediyesi Bizim Ev Sosyal Yaşam Destek Merkezi’nde devam ediyoruz. Çocuklarımız böylece sınıflarındaki arkadaşlarından geri kalmıyorlar. Takdirle karşılanan bu çalışmayla örnek gösteriliyoruz,” şeklinde konuştu.

 

Tam donanımlı bireyler

BUGES bünyesinde yer alan sporcuların tam donanımlı olması için çalıştıklarını belirten Genç, “Sportif, akademik eğitimin yanı sıra haftanın iki günü satranç, bir günü de temel eğitim ve bilgisayar eğitimi vererek sporcularımızın tam donanımlı olmasını sağlıyoruz. Demirtaş Rotary Kulübü ve Doğa Koleji ile de çarşamba günleri sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetler yaparak, sporcularımızın kendi yaş guruplarındaki arkadaşlarıyla kaynaşmalarını sağlıyoruz,” dedi. Görme engellilere yönelik resim heykel eğitimleri de vermeyi planladıklarını kaydeden Genç,  ayrıca okul öncesi çocuklara yönelik bir projeyi de hayata geçirmek istediklerini ifade etti.

 

Kulüp Başkanı Ali Genç, Görme Engelliler Spor Kulübü’ne destek veren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyespor Başkanı Ali Karamık, Nilüfer Belediyesi Engelliler Hizmet Birimi, Demirtaş Rotary Kulübü, Uludağ Üniversitesi ve Doğa Koleji’ne destekleri için teşekkür etti.