haber

Bulgaristan’daki kardeş şehirden Nilüfer’e ziyaret

Nilüfer Belediyesi’nin Bulgaristan’daki kardeş şehri olan Gotse Delchev’in Belediye Başkanı Vladimir Moskov ve beraberindeki heyet Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i ziyaret etti. Ziyarette Nilüfer Belediyesi başkan yardımcıları ve meclis üyeleri de hazır bulundu.

 

Makamında konuklarını ağırlayan Başkan Mustafa Bozbey, “Ziyaretten dolayı çok memnun oldum. Gotse Delchev ile kardeş şehiriz ama bir türlü gitme fırsatımız olmadı. En yakın zamanda ziyaret etmek istiyorum. Bu tür ziyaretler kardeşlik ilişkilerimizi güçlendirecektir. Kültürlerimizi ve birbirimizi yakından tanıma fırsatı sağlayacaktır. Nilüfer ve Bursa’ya hoş geldiniz” dedi.

 

Bozbey: Ortak projeler üretmeliyiz

Bulgaristan’dan gelen heyete Nilüfer’de hayata geçirilen örnek projeler hakkında bilgi veren Başkan Bozbey, iki kent arasında ortak projeler üretilerek kültürel ve sosyal bağların güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Bozbey, ortak çalışmalar sonucunda üretilecek projelerin Gotse Delchev ve Nilüfer’de hayat bulmasını istediklerini kaydetti.

 

Kardeş kentten davet

Kendilerine gösterilen misafirperverlik için Başkan Bozbey’e teşekkür eden Vladimir Moskov da, Nilüfer’i çok beğendiklerini dile getirdi. İki şehir ve kurum arasında daha sık görüşmeler ve güçlü bağlar kurmak istediklerini kaydeden Moskov, Başkan Bozbey ve ekibini Gotse Delchev’e davet etti.

 

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Başkan Viladimir Moskov birbirlerine ziyaret anısına hediyeler verdi. Daha sonra Başkan Bozbey, heyete Nilüfer Belediyesi Halk Evi’ni gezdirdi. İki Belediye Başkanı Nilüfer Belediyesi Halk Evi önündeki Nâzım Hikmet heykelinin yanında hatıra fotoğrafı da çektirdi.