haber

Minik karikatüristler hünerlerini sergiledi

Nilüfer Belediyesi Konak Kültürevi, birbirinden değerli eserlerin yer aldığı sergilere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Nilüfer Belediyesi ve Anadolu Karikatürcüler Derneği iş birliği ile Beşevler Gençlik Merkezi’ndeki Karikatür Atölyesi’nde açılan kurslarda 34 hafta boyunca eğitim alan öğrenciler, eserlerini Konak Kültürevi’nde açtıkları sergide izlenime sundular.

 

Anadolu Karikatürcüler Derneği Başkanı Ahmet Aykanat ve Mehmet Kahraman eğitmenliğindeki minik karikatüristlerin ‘Bursa’ konulu sergisi büyük ilgi gördü. Birbirinden özel karikatürlerin bulunduğu serginin açılışında konuşan Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Ali Kızılkaya, “Nilüfer Belediyesi olarak kentimizde değişimi yönetirken en önemli hedefimiz Nilüfer’de yaşayan her çocuğun bir müzik aletini çalabilmesi, güzel sanatların bir dalıyla uğraşması ve spor yapmasıdır. Karikatür atölyemiz de geride bıraktığı 5 yılda birbirinden yetenekli çocuklarımız ve gençlerimizin bu alandaki başarılarıyla anılır oldu. Atölyemizde emek veren Anadolu Karikatürcüler Derneği eğitmenlerine ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Birbirinden özel karikatürlerin bulunduğu serginin açılışında konuşan Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Ali Kızılkaya, “Nilüfer Belediyesi olarak kentimizde değişimi yönetirken en önemli hedefimiz Nilüfer’de yaşayan her çocuğun bir müzik aletini çalabilmesi, güzel sanatların bir dalıyla uğraşması ve spor yapmasıdır. Karikatür atölyemiz de geride bıraktığı 5 yılda birbirinden yetenekli çocuklarımız ve gençlerimizin bu alandaki başarılarıyla anılır oldu. Atölyemizde emek veren Anadolu Karikatürcüler Derneği eğitmenlerine ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Konuşmaların ardından Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Ali Kızılkaya, kursiyerleri tebrik ederek katılım belgelerini verdi. Kızılkaya, Ahmet Aykanat ve Mehmet Kahraman’a da emeklerinden dolayı çiçek vererek teşekkür etti.

 

6-14 yaş arası kursiyerlerin toplam 80 adet eserinin bulunduğu karikatür sergisi, 12 Haziran tarihine kadar Konak Kültürevi’nde izlenime açık kalacak.