haber

Yoga tarih ve doğa güzellikle Gölyazı’da buluştu

Doğal güzelliği ve tarihi geçmişiyle Bursa’nın en gözde mekânlarından biri olan Gölyazı, bu hafta sonu renkli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Nilüfer Belediyesi ve Yeşil Valiz Sorumlu Turizm Derneği iş birliğiyle düzenlenen ‘Nilüfer Yoga Rotaları’ projesi kapsamında yoga seyahatlerinin yerel halkla buluşması ve farkındalık yaratılması sağlanması hedefleniyor.

 

Proje kapsamında ilk durak, Gölyazı oldu. Gölyazı’daki Eski Okul’da deneyimli yoga eğitmeni Ayten Yılmaz Torumcu eşliğinde projenin ilk yoga etkinliği gerçekleşti.

 

Etkinlik öncesi konuşan Dernek Başkanı Arzu Kutucu Özenen, yoga seyahatlerinin hızla popülerlik kazanmaya başladığını belirterek, “Bu yeni turist profili, sorumlu turizm için bir fırsat oluşturmaktadır. Dünyada yoga turizmi meraklıları tercihlerini ekolojik usullerde işletilen butik otellerden yana kullanmaktadır. Bu tercihler sorumlu turizm uygulamalarının doğaya en az zarar, yerel ekonomiye en fazla fayda prensipleri ile birebir örtüşmekte. Yerel halkta bu potansiyelle ilgili farkındalık yaratılmasını amaçlayan ‘Nilüfer Yoga Rotaları’ Projesi, Nilüfer’in doğa güzellikleriyle ön plana çıkan köylerinde yapılacak toplu yoga etkinlikleri düzenlemeyi hedeflemektedir. Yeşil Valiz Sorumlu Turizm Derneği, doğaya en az zarar veren, yerel halk ve turizme ise en çok pozitif etki yapan bir oluşumdur” dedi.

 

Nilüfer Belediyesi’ne de katkılarından dolayı teşekkür eden Özenen, Meclis Üyesi Aysel Okumuş’a Nilüfer Belediyesi adına yoga sanatından karelerden oluşan bir tablo hediye etti. Çok sayıda yerel halk ve yoga gönüllüsünün katıldığı etkinlik sonunda proje kapsamında Gölyazı kadınlarının atölye çalışmaları kapsamında yaptığı el sanatı ürünlerde satışa sunuldu.

 

Proje kapsamında yoga etkinlikleri Ramazan Bayramı sonrası Misi, Dağ Yenice, Atlas, Ayvaini ve Nilüfer’in diğer tarihi doğal güzellikleri taşıyan mahallelerinde devam edecek. Etkinlik takviminin Yeşil Valiz Sorumlu Turizm Derneği’nin sosyal paylaşım sayfasından önümüzdeki günlerde açıklanacağı bildirildi.