Bulgaristan Konsolosu’ndan Başkan Erdem’e ziyaret

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Bulgaristan Konsolosu Veselin Bojilov’u makamında ağırladı. Halk Evi’nde gerçekleşen ziyarette, Bulgaristan Bursa Ticari Ateşesi Aleksandr Aleksandrov da hazır bulundu. Veselin Bojilov, Başkan Turgay Erdem’i seçim başarısından dolayı kutladı. Bursa’da Türk kökenli çok sayıda Bulgaristan vatandaşı olduğunu ifade eden Bojilov, “Nilüfer Belediyesi ve Bulgaristan’daki belediyeler arasında çok iyi ilişkiler var. Güzel etkinliklere imza atıyorsunuz. Biz de bu ilişkilere katkı koymak için gereken özveriyi gösteriyoruz. Balkan Panayırı’nız çok güzel oldu. Bulgar sanatçıların daha fazla etkinliklerde yer alması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca sportif etkinliklere de imza atabiliriz” dedi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de, Mustafa Bozbey döneminde Bulgaristan’daki belediyeler arasında köklü ilişkiler kurulduğunu belirtti. İlişkileri geliştirme arzusunda olduğunu ifade eden Başkan Erdem, “Bağların güçlenmesi noktasında sağladığınız kolaylıktan dolayı teşekkür ederim. Daha fazla kültürel ve sportif faaliyetlere imza atmak ilişkilerimizi ileri noktalara taşıyacaktır” şeklinde konuştu. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, ziyaret sırasında Nilüfer’deki çalışmaları hakkında Bulgaristan Bursa Konsolosu Veselin Bojilov’a bilgi de verdi. Ziyaretin sonunda Başkan Turgay Erdem, Bojilov’a günün anısına plaket verdi.