haber

Görme engellilerden “bizi görün” mesajı

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi’nin görme engelli katılımcılarını makamında ağırladı. Görme engelli bireylerin sosyal yaşamda bağımsız ve güvenli bir şekilde var olabilmeleri için toplumda henüz farkındalık düzeyinin yeterli olmadığı belirten “Bizim Ev” katılımcıları, kent mimarisi ve tasarımlarında engelli düzenlemelerinin önemini vurguladı. 


Başkan Erdem, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de farkındalık günü olarak çeşitli etkinliklerle anılan 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü’nde “Bizim Ev” katılımcıları ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Evlerinden dışarı çıktıklarında, engelli bireylerin de en az engelsiz bireyler kadar güvenli bir şekilde cadde ve sokakları, sosyal donatı alanlarını kullanabilmeleri için daha fazla çalışacaklarını belirten Erdem “Biz Nilüfer’i daha engelsiz ve erişilebilir hale getirmek için çalışıyoruz. Ancak tabi bu konuda toplum da bilinçlenmeli. Bu konudaki farkındalığı sizlerle beraber yaşatmak, sizlerin desteğinizle artırmak istiyoruz. Bizim gerçekleştirdiğimiz düzenlemelere herkesin, sizler adına saygı duyması gerekiyor. Kaldırımlardaki sarı iz taşları ve beyaz bastonunuzun sizlerin bu yaşamdaki bağımsızlık ve güvenliğinizin kılavuzu olduğunu unutmamalıyız. Parklanma ve kaldırım işgallerinin, denetimlere ve cezalara gerek kalmadan önüne geçmeliyiz” dedi.


“Bizim ev” katılımcıları ziyaretin ardından Nilüfer Belediyesi Halk Evi Hizmet Binası’ndaki tüm birimleri dolaşarak, hazırladıkları Dünya Beyaz Baston Günü temalı rozetleri personel ve vatandaşlara hediye ederek günün önemi hakkında bilgilendirme çalışması yaptılar.