haber

BUMİAD’dan Başkan Bozbey’e plaket

Yaklaşık 3 yıl önce kurulan ve Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan BUMİAD yeni üyelerini törenle bünyesine kattı. Dernek lokalinde gerçekleşen törene Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de katıldı. Önemli bir görev üstlenen BUMİAD’a destek olunması gerektiğini vurgulayan Bozbey, dernek üyelerinin Bursa’nın gelişimi ve yapılanmasında büyük rol oynadıklarını vurguladı. 

BUMİAD’a gelecek açısından sahip çıkılması gerektiğine değinen Bozbey, “Bursa’nın en yoğun göç alan bölgesi Nilüfer. 2011 yılında 19 bin civarında yeni Nilüferli geldi. Nilüfer’de her yıl bir mahalle oluşuyor ve göç aldıkça yapılaşma devam edecek. Nilüfer ve Bursa’nın yapılaşmasında BUMİAD’ın rolü büyük olacak. Bu kenti planlayıp, düzgün şekilde dizayn edebilirsek, gelecek nesillere güzel bir miras bırakırız” dedi. 

Kentlerin doğudan batıya doğru geliştiğini kaydeden Bozbey, planlama yaparken yıllar sonrasını düşünerek hareket ettiklerini de sözlerine ekledi. 

BUMİAD Başkanı İlker Özaslan da Bursa’nın geleceği ve imar mevzuatına katkı sunmak için bir araya geldiklerini ve destek beklediklerini ifade etti. Konuşmaların ardından Başkan İlker Özaslan tarafından, kendisi de BUMİAD üyesi olan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e desteklerinden dolayı bir plaket verilerek teşekkür edildi.