haber

Bursa’da Ortaçağ esintileri


7-9 Eylül 2012 tarihlerinde Fatih Sultan Mehmet Bulvarı hastane alanında yapılan Medieval Festival, Ortaçağ’dan günümüze esintiler taşıdı. 
Olde Hansa Müzik Grubu’nun konseriyle başlayan festival kapsamında, 8 Eylül Cumartesi günü saat 11.30’da FSM Bulvarı’nda yapılan geçit töreni ve açılış seremonisi büyük ilgi gördü.    
Yeniçerilerle şövalyeleri yüzyıllar sonra karşı karşıya getiren “Medieval Festival”, Osmanlı ve Avrupa kültüründen örnekler sundu. İki gün boyunsa 12.00-24.00 saatleri arasında devam eden festivalde klasik Japon savaş sanatları gösterileri de yapılırken, festival alanında kurulan Ortaçağ kültürünü yansıtan çadırları ziyaretçiler ilgiyle inceledi. Festival, çeşitli ülkelerden 14.-15. yüzyıla ait müzik, dans ve tiyatro gruplarına ev sahipliği yaptı.  
“Medieval Festival”in önemli sürprizlerinden biri de Issız Adam filminin yanı sıra TRT1’de yayınlanan “Bir zamanlar Osmanlı Kıyam” dizisinin oyuncusu Cemal Hünal’ın atlı okçuluk gösterisi oldu.  Festivale İstanbul Atlı Okçuluk Spor Kulübü olarak katılan Cemal Hünal ve arkadaşları izleyenlerin nefeslerini kesen bir gösteri sundu. Tüm etkinliklere katılımın ücretsiz olduğu festival alanını ziyaret eden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de burada Türkiye’nin çeşitli kentlerinden gelen kadın muhtarlarla buluştu. Siyasette kadınların yer almasının önemine değinen Başkan Bozbey, kadınların mücadele ederlerse daha iyi noktalara ve daha çok oranda gelebileceklerinin altını çizdi.