haber

Nilüfer Belediyesinin katkılarıyla Epizot

Kültür-sanata verdiği destekle adından sıkça söz ettiren Nilüfer Belediyesi, bu kez beyaz perdeye destek verdi. Nilüfer Belediyesi’nin katkılarıyla çekilen film, Bursa ve Türkiye’de tamamen amatör gençlerin rol aldığı içerikte yapılan ilk uzun metrajlı film özelliği taşıyor. 
Bursalı yönetmen Yunus Emre Özkan, Yapımcı Tayfun Öztürk ve filmin tüm oyuncularının hazır bulunduğu ilk gösterime, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de katılarak teknik kadro ve genç oyuncuların heyecanına ortak oldu. Film ile 8-18 yaş aralığındaki seyircinin ilgisini hedeflediklerini belirten Yönetmen Yunus Emre Özkan, “İstanbul film endüstrisinin dışında, Anadolu’da da başarılı işlerin çıkartılabileceğini kanıtlamak istedik” dedi. Oyuncu kadrosunun seçiminde de bu doğrultuda hareket ettiklerini belirten Özkan, 350 kişi arasından seçilen 27 gence, 3 ay boyunca Fikri Münasebet Yapım Şirketi çatısı altında sektörün önde gelen isimleri tarafından oyunculuk eğitimi verildiğini ve bu eğitimin ardından filmde rol aldıklarını söyledi. 
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de film sektörü adına Bursa’da potansiyelin yüksek olduğunu, fırsat bekleyen yüzlerce yetenekli gencin bulunduğunu ancak bu alanda en büyük ihtiyacın sponsorluk alanında yaşandığını belirterek “Arkadaşlar bize sponsorluk talebi ile geldiğinde onların heyecanından ve gözlerindeki ışıktan çok etkilendik. Kendilerine elimizden gelen desteği verme sözünü ilettik. Ortaya da başarılı bir çalışmanın çıktığına inanıyorum” dedi. Başkan Bozbey, “Bundan sonra da yeni yeteneklerin gün yüzüne çıkması, Bursa’nın  film sektöründe adından sıkça söz ettirmesi ise kent  dinamiklerinin böyle hevesli gençlere vereceği desteğe bağlı “diye konuştu. 
Galanın ardından Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e, Nilüfer Belediyesi’nin katkılarından dolayı teşekkür plaketi verilirken, filmde rol alan oyunculara katılım belgeleri sunuldu.