haber

Caz Tatili’nde Balkan ezgileri

Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Nilüfer Caz Tatili Festivali, Türk caz ustalarının yanı sıra dünyaca ünlü isimleri de ağırlıyor. İlham kaynağı Arnavutluk halk müziği olan Elina Duni & Colin Vallon, Uluslararası Nilüfer Caz Tatili Festivali kapsamında Görükle Trio’da bulunan 22:02’de sahne aldı. Balkan ezgilerini başarıyla caz müziğine uyarlayan Elina Duni & Colin Vallon hayranlarını adeta büyüledi.

 

Elina Duni, Balkanların hareketli ve duygusal şarkılarını büyük bir ustalıkla seslendirirken, Colin Vallon da piyanosuyla sanatçıya eşlik etti. Arnavutça ve İngilizce seslendirdiği şarkılarla caz tutkunlarının gönlünü fetheden Elina Duni & Colin Vallon Nilüfer’de unutulmaz  saatlere  imza attı. Gecenin sonunda Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Zekeriye Işık, performanslarından dolayı sanatçıları kutlayarak Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına çiçek verdi.

 

21 Şubat’a kadar devam edecek olan Uluslararası Nilüfer Caz Tatili Festivali, caz müziğin önemli isimlerini ağırlamaya devam edecek.  Festival kapsamında 13 Şubat Cumartesi günü Birsen Tezer, 14 Şubat Pazar günü de Atiye caz severlerin karşısında olacak.