haber

Cazın kalbi Nilüfer’de atmaya başladı

Nilüfer Belediyesi’nin, cazın ustalarını hayranlarıyla buluşturduğu, film gösterimleri ve atölyelerle birlikte sanatseverlere farklı bir deneyim fırsatı sunduğu Uluslararası Nilüfer Caz Tatili başladı. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen festivalde ilk sahneyi MadenÖktemErsönmez grubu aldı. Nâzım Hikmet Kültürevi’ndeki konser öncesi, Demet Tuğcu ve Orkestrası’nın performans sergilediği açılış kokteyli düzenlendi. Açılış kokteylinde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “İnanıyorum ki, cazın mavi notalarıyla kentimize güzel anlar sunacak olan ‘Caz Tatili’, evrensel duruşuyla yine sizlerden, tüm katılımcılardan tam not alacak” dedi.

 

Başkan Bozbey’den davet

Nilüfer Belediyesi’nin, kültür sanattaki iddiasını ulusal ve uluslararası platformlara taşıyarak, yerelden evrensele bir duruş sergilediğini ifade eden Başkan Mustafa Bozbey, Uluslararası Nilüfer Caz Tatili Festivali’nin de bu duruşun yansıması olduğunu vurguladı. Başkan Mustafa Bozbey şöyle devam etti: “Bu festivalle bir kez daha tanık olduk ki, topluma iyi bir şey sunduğunuzda karşılığını mutlaka alıyorsunuz. Tüm sanatseverlerimize gösterdikleri büyük ilgi için, kültür sanat kenti Nilüfer’i böyle ilmek ilmek dokudukları ve bugünlere taşıdıkları için yürekten teşekkür ediyorum." "Tatil iyi bir şeydir, Caz Tatili ise çok daha iyi bir şeydir" diyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, herkesi Uluslararası Nilüfer Caz Tatili’nin büyülü dünyasına katılmaya davet etti.

 

Modern caz üçlüsünden muhteşem konser

Müzik tutkunlarının büyük ilgi gösterdiği gece, Nilüfer Caz Tatili’nde ilk sahneyi alan Sarp Maden, Alp Ersönmez ve Volkan Öktem’in oluşturduğu MadenÖktemErsönmez konseriyle devam etti. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in de izlediği konserde, modern caz üçlüsü, kendine özgü müzik tarzlarıyla izleyenlere muhteşem bir gece yaşattı.

MadenÖktemErsönmez, konserin sonunda dakikalarca ayakta alkışlandı. Gecenin sonunda, Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç, MadenÖktemErsönmez grubuna çiçek vererek teşekkür etti. MadenÖktemErsönmez, konserin ardından son çıkardıkları albümü, Bursalı hayranları için imzaladı.

18 Şubat’a kadar devam edecek Uluslararası Nilüfer Caz Tatili, kendi geliştirdiği 5 telli kontrbasıyla ünlü olan Renaud Garcia-Fons konseriyle devam edecek. Ünlü kontrbas ustası, 31 Ocak Çarşamba günü Nâzım Hikmet Kültürevi’nde yeni projesi Revoir Paris ile Bursalıların karşısına çıkacak.

18 Şubat’a kadar devam edecek

Caz Tatili’nde sahne alacak usta isimlerden biri de Fatih Erkoç Quartet. 8 Şubat Perşembe günü BAOB Oditoryum’da düzenlenecek konserde Fatih Erkoç, Bursalı hayranlarına unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşatacak. İstanbul Kâinat Radyosu da Nilüfer Caz Tatili’nin ünlü konukları arasında olacak. 12 Şubat Pazartesi günü Nâzım Hikmet Kültürevi’nde caz meraklılarının karşısına çıkacak olan İstanbul Kâinat Radyosu, farklı tarzıyla gönüllerde yer edecek.

Nilüfer Caz Tatili’nin kapanış konserini Ediz Hafızoğlu, 18 Şubat Pazar günü Nâzım Hikmet Kültürevi’nde verecek.  Sahnelerde ve müzikle yaşayan bir davulcunun müzikal yolculuğuna tanıklık etmek isteyenler için Ediz Hafızoğlu “Nazdrave” & Friends kaçırılmayacak bir konser.

Atölye ve film gösterimleri

Nilüfer Caz Tatili’nde atölye ve film gösterimleri de düzenlenecek. Yönetmenliğini Damien Chazelle’in yaptığı “La la Land / Aşıklar Şehri” 2 Şubat tarihinde, “Whisplash” adlı film de 16 Şubat’ta Konak Kültürevi’nde sanatseverlerle buluşacak. Ayrıca 18 Şubat tarihinde düzenlenecek olan Ediz Hafıoğlu ile Davul Atölyesi’nde, caz müziğinde davul kullanımına dair bilgilendirici bir sunum yapılacak ve bu konuda katılımcılarla uygulamalar yapılacak.