haber

III. Reich’in Korku ve Sefaleti Nilüfer’de sanatseverlerle buluştu

Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu, İki Efendinin Uşağı ve Cambazın Cenazesi isimli oyunların ardından yeni bir oyunu daha tiyatro meraklıları ile buluşturdu. Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu, Alman yazar Bertolt Brecht'in yazdığı III. Reich’in Korku ve Sefaleti isimli oyunu sahnelemeye başladı. Sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği oyunun prömiyeri Nâzım Hikmet Kültürevi'nde düzenlendi. Prömiyere Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de, eşi Seden Bozbey ile birlikte katıldı. İki perdelik oyunun sonunda salonu dolduran izleyiciler oyuncuları ve emek veren herkesi ayakta alkışladı.


Başkan Bozbey de yönetmen, oyuncular ve oyunun sahnelenmesinde emek veren herkesi çiçek vererek kutladı. Bozbey, sanatseverleri, çok anlamlı mesajlar  veren III. Reich’in Korku ve Sefaleti’ni izlemeye davet etti. Çevirisini Yılmaz Onay’ın yaptığı oyunun yönetmeni Yunus Emre Bozdoğan. Oktay Köseoğlu’nun müziklerini yaptığı oyunun, kostüm tasarımı Rabia Kip, dekor ve ışık tasarımı da Cem Yılmazer’e ait. III. Reich’in Korku ve Sefaleti, Adem Mülazim, Ayşe Gülerman, Barış Ayas, Batuhan Pamukçu, Gökhan Kum, İbrahim Ersoylu, Melisa İclâl Gürmen, Mert Tiryaki, Mesut Özsoy, Oğulcan Arman Uslu, Oğuzhan Ayaz, Pınar Hande Kaplan ve Zeynep Çelik Küre oynuyor.


III. Reich’in Korku ve Sefaleti, Alman yazar Bertolt Brecht'in 1935 ile 1943 yılları arasında, sürgünde iken yazdığı bir oyun. Oyunda, Nazi Dönemi’nde yaşayan Alman halkının gündelik hayatından 24 saatlik bir özet anlatılıyor. Farklı toplumsal sınıflardan insanların, en çok korku ve sefalet üreten bir yönetim altındaki tipik davranışlarına vurgu yapılan oyunda, bir perçemle bir bıyığın Hitler’i anlatması gibi, Brecht de parça parça anlarla korkuyu ve sefaleti izleyicinin anlamasını sağlıyor. III. Reich’in Korku ve Sefaleti, 9 Şubat Cuma günü saat 20.00’de, 10 Şubat Cumartesi günü de saat 15.00 ve saat 20.00’de izleyici ile buluşacak.