haber

Cemal Süreya şiirleri ile Nilüfer’de anıldı

Nilüfer Belediyesi Tiyatro, 4 sezondur sahnelenen çok özel bir gösteriyi yine Bursalı sanatseverlerle buluşturdu. Cemal Süreya’nın doğumunun 80. yılında başlayan ve gösterilen ilgi üzerine sahnelenmeye devam edilen   “Üstü Kalsın” adlı tek perdelik gösteri Nâzım Hikmet Kültürevi’nde sanatseverlerle buluştu.

Cemal Süreya’nın şiirleri ile bazı düzyazı metinlerinden oluşan ve müziğin şiirlere eşlik ettiği gösteri, izleyenlere duygu dolu bir gece yaşattı. Ünlü tiyatro oyuncusu Hakan Gerçek’in seslendirdiği şairin büyüleyici şiirleri,  gecenin sonunda sanatseverlerce dakikalarca ayakta alkışlandı.

 

Türkiye’de Nilüfer Belediyesi gibi tiyatroya destek veren belediyelerin çok az olduğunu vurgulayan Hakan Gerçek, “Nilüfer Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum. Türkiye’nin çok az yerinde belediyelerimiz tiyatroya bu şekilde destek veriyor. Bursalı ve Nilüferli olarak Nilüfer Belediyesi’nin kıymetini bilin. Belediyelerin bizlere sağladığı kolaylıklar, izleyicilerin özel tiyatrolara daha kolay ulaşmasını sağlıyor. Aksi takdirde ister istemez özel tiyatrolarda fiyatlar yükseliyor. Nilüfer Belediyesi’ne ve Nâzım Hikmet Kültürevi’nin tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Sanatla ilgilenen insanlardan hiçbir zaman zarar gelmeyeceğini belirten Hakan Gerçek, “Şiirin bu kadar seviliyor olması bana umut veriyor. 30 yıllık oyunculuk hayatım boyunca şiirin bu kadar ilgi görmesi beni çok mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

Gösterinin ardından Hakan Gerçek, Tiyatro Gerçek tarafından hazırlanan “Üstü Kalsın” gösterisinin cd’lerini imzaladı.