haber

Nilüfer’de şiirlerin büyülü dünyasına yolculuk

Türkiye’de ilk ve tek olan Nilüfer Belediyesi Şiir Kütüphanesi 3. yaşını kutladı. Ünlü şairlerin katkılarıyla her geçen gün zenginleşen Şiir Kütüphanesi’nin kuruluşunun 3. yılı nedeniyle Sesli Şiir Antolojisi düzenlendi. Şiirseverlerin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de katıldı.

 

Hüseyin Yurttaş, Hüseyin Peker, Metin Cengiz, Serdar Ünver, Enver Ercan, Salih Bolat, Yusuf Yağdıran, Müesser Sarıkaya, Duygu Kankaytsın, Selahattin Yolgiden ve Gülümser Çankaya'nın şiirlerini okuduğu dinletiye Burç Balcı ve Murat Başman da çellolarıyla eşlik ettiler.

Nâzım Hikmet Kültürevi’nde özel sahne ve ışık tasarımıyla gerçekleştirilen dinletide katılımcılar şiirlerin büyülü dünyasına yolculuk yaptı.

 

Etkinliğe katılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, sadece 3 yıl içinde Şiir Kütüphanesi’nde düzenlenen sayısız etkinlik ve konuk edilen ünlü şairlerin sanat kenti Nilüfer’e katkılarına dikkat çekti. Şiir Kütüphanesi'nin şiirin hafızası olma yönünde emin adımlarla ilerlediğini belirten Başkan Bozbey, “Bu akşam birbirinden değerli 11 şairimizin paylaşımları bizleri duygulandırırken, Nilüfer’de ne iyi bir iş yaptığımızı bir kez daha gözler önüne serdi” diye konuştu.

 

Kütüphane Müdürü Şafak Pala ile Kütüphane Koordinatörü Zeynep Terzioğlu’nun Şiir Kütüphanesi'nde geçen üç yılı anlattıkları gecede, Kütüphane Müdürlüğü çalışanlarınca hazırlanan Abidin Dino'nun "Mutluluğun Resmi" şiirinin okunduğu sürpriz video da büyük alkış aldı.