Nilüfer Belediyesi’ni ziyaret eden CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Nilüfer’in tüm Türkiye’ye olduğu gibi, CHP’li belediyelere de örnek olduğunu kaydederek, önümüzdeki günlerde, sosyal demokrat belediye başkanlarının Nilüfer’e geleceğini kaydetti.

 

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, Manisa Milletvekili Özgür Özer, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i ziyaret etti. Ziyarette CHP Bursa Milletvekilleri Turhan Tayan, İlhan Demiröz ve CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik de hazır bulundu.

 

Başkan Bozbey yaptığı konuşmada ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Seçildiği 1999 yılından itibaren hedefler ortaya koyduklarını hatırlatan Bozbey, bu hedeflere ulaşarak Nilüfer Halkı’nı gülümsettiklerini söyledi. Nilüfer’in, sanat, bilim, eğitim, kültür, spor kenti olduğunu vurgulayan Mustafa Bozbey, daima ulu önder Atatürk’ün ‘Yurdumuzu dünyanın en mamur ve en medeni memleketleri seviyesine çıkaracağız. Milletimizi en geniş refah, vasıta ve kaynaklarına sahip kılacağız. Millî kültürümüzü, muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkaracağız’ sözlerini ilke aldıklarını kaydetti. Bu ilke doğrultusunda, Nilüfer’i Türkiye’nin ve Avrupa’nın örnek aldığı kent seviyesine çıkardıklarını belirten Başkan Bozbey, 2019 yılına kadar bu çıtayı daha de yükselteceklerini söyledi. Bozbey Nilüfer nüfusunun her yıl % 7 civarında artığını hatırlatarak, “Bu size daha büyük sorumluluklar yüklüyor. Çünkü Nilüfer’e gelenlerin de beklentileri oldukça yüksek.” dedi. Başkan Bozbey, yeni hedefin “Demokrasi Kenti Nilüfer” olduğunu hatırlatarak, mahalle komitelerinin kurulduğunu, meclis komisyon yönetimlerinde büyük değişiklikler yapıldığını söyledi. Başkan Bozbey, “Önce insan ilkesiyle yaptıklarımız ve yapacaklarımız sosyal belediyecilik anlayışını geliştirmektedir,” diye konuştu.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da Nilüfer’de bulunmaktan ve Başkan Bozbey’i ziyaret etmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Nilüfer’e girişlerinde farklı ve mutlu bir kente geldiklerini hemen anladıklarını söyleyen Ağbaba, “Nilüfer’i kendinden büyük kentlere örnek kılan Başkan Bozbey’i tebrik ediyorum,” dedi. Geçtiğimiz günlerde Eskişehir’de yapılan ve CHP Belediyelerin katıldığı toplantıda Nilüfer’i örnek kent olarak seçtiklerini açıklayan Ağbaba, tüm CHP’li belediye başkanlarının hizmet ve projeleri yerinde görmek için Nilüfer’e geleceğini söyledi. Veli Ağbaba, “Nilüfer model seçtiğimiz bir kent, sosyal demokrat belediyeler Nilüfer’e gelerek farklılığı hissedecekler. Bir başkan bir kenti nasıl geliştirebilir, bunun yerinde görülmesi gerek,” dedi. Ağbaba, Nilüfer Belediyesi’nin ve Başkan Bozbey’in deneyimlerinden yararlanmak üzere Ağustos Ayı sonunda Nilüfer’de toplantı planladıklarını kaydetti.

 

Görüşmenin ardından Nilüfer Belediye Başkanı Bozbey, heyete Nilüfer’i simgeleyen çeşitli armağanlar takdim etti.