haber

Mercan Dede Nilüfer’i büyüledi

Sufi müziğini etnik enstrüman ve sanatçılarla zenginleştirip elektronik müzikle harmanlayarak tasavvuf müziğini dünya sahnesine taşıyan Mercan Dede, Nilüfer Belediyesi Ramazan Sokağı’nda unutulmaz bir konser verdi. Son yıllarda müziği ve tarzıyla tasavvuf müziğine yeni bir soluk getiren dünyaca ünlü Türk Neyzen, Nilüferliler'i kendine hayran bıraktı. Doğu’ya özgü Sufi müziği ile çağdaş müziğin tınılarını harmanlayan Mercan Dede, kendine özgü eserleriyle Ramazan Sokağı’na ayrı bir renk kattı.

 

Katılımcıların büyük beğeniyle dinlediği Mercan Dede Konseri’nde semazen gösterisi de görsel şölen oluşturdu. Yaklaşık iki saat süren konserin sonunda Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa’nın yetiştirdiği önemli isimler arasında yer alan Mercan Dede’yi ve ekibini performansından dolayı kutlayarak çiçek verdi.

 

Nilüfer Belediyesi tarafından İzmir Yolu üzerinde Eker Parkı yanında kurulan Ramazan Sokağı’nda etkinlikler 27 Temmuz akşamına kadar devam edecek. Ayrıca Ramazan Sokağı’nda, 18 Temmuz’da Türk Tasavvuf Müziği Sanatçısı Sami Savni Özer, 25 Temmuz’da da Klasik Türk Sanat Müziği sanatçısı Ahmet Özhan gibi usta isimler de sahne alacak.

 

Diğer bir taraftan Türk Kızılayı’nın kan alma aracı da 13 Temmuz’a kadar Ramazan Sokağı’nda kan ihtiyacının giderilmesi için gönüllülerden kan toplama kampanyası sürdürüyor.