haber

Okumuş insan halkın yanında oluyor

Nilüfer Belediyesi, Uludağ Üniversitesi Öğrenci Kollektifleri ve Halkevleri’nin düzenlediği Okumuş İnsan Halkın Yanındadır adlı proje final gösterisiyle tamamlandı. Proje çerçevesinde bir dizi eğitim çalışmasına katılan çocukların gösterisi büyük beğeni topladı.

 

Nilüfer Belediyesi’nin okumaya ve eğitime verdiği destek yaz aylarında da aralıksız devam ediyor. Nilüfer Belediyesi, Uludağ Üniversitesi Öğrenci Kollektifleri ve Halkevleri işbirliğiyle bu yıl altıncısı düzenlenen Okumuş İnsan Halkın Yanındadır adlı proje çerçevesinde ilk ve ortaokul öğrencileriyle farklı alanlarda bir dizi eğitim çalışması yapıldı. Otuz gün süren eğitimlerin sonunda öğrenciler edindikleri bilgi ve becerilerini Görükle Kazım Koyuncu Parkı’nda düzenlenen gösteriyle sergilediler.

 

Kazım Koyuncu Parkı'nda düzenlenen gösteriye Nilüfer Belediye Meclisi üyeleri ve çok sayıda mahalle sakini katıldı. Etkinlikte konuşan öğretici Gizem Ateş, “Gönüllü öğreticiler olarak dört hafta boyunca hem eğlendik hem de öğrendik. Temel derslerimizin yanında film, müzik, dans gibi eğitimlerin yanında, kültür sanat etkinliklerine de yer verdik. Çünkü biz eğitimin piyasalaştırılmasına karşı eğitimin bir hak olduğunu parasızda olabileceğini kolektif bir çaba ile yürütülebileceğini savunuyoruz. Çocuklara ezbere dayalı değil öğrenirken eğlendikleri paylaşabildikleri bir yaşam alanı oluşturmak istiyoruz ve uğrunda direnilen bir ağacın gölgesinde çocukların büyümesi inancıyla yolumuza devam ediyoruz. Bu süreçte desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ederim,” dedi.

 

Parasız eğitim hakkı için etkinliklere devam edeceklerini belirten Halkevleri temsilcisi Nergiz Çiçek, “Altı yıldır Türkiye’nin neredeyse her şehrinde ve Bursa’da birbirinden faklı 14 mahallede yaz okullarımız devam ediyor. Toplamda 400 öğrenciye ulaştık. Bu yaz okullarını neden yapıyoruz, neden tatile gitmek yerine vaktimizi bu yaz okullarında harcıyoruz? Çünkü biz eğitimin bir gönüllülük işi olduğuna eğitimin parasız olması gerektiğine bunun ancak dayanışma ile dayanışma ile olacağına inanıyoruz. İşte bu yüzden müzik dersinden tiyatroya, eğlenceli bilim dersinden İngilizceye kadar bütün bir yazı, çocuklarımızla beraber farklı bir eğitim modeli yaratarak geçiriyoruz,” dedi.

 

Etkinlik eğitim gören öğrencilerin gösterileri ile sona erdi.