haber

Çiftçinin unutulan gününü Nilüfer hatırladı

Nilüfer Kent Konseyi üyeleri köy sakinleriyle bir süre sohbet ederek, sorunları dinledi. Köy Meydanı’nda düzenlenen toplantıda konuşan Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Şazi Çavuşoğlu, köylerin mahalle statüsüne geçişiyle ortaya çıkacak sorunlara dikkat çekti. Çavuşoğlu, bu değişimle birlikte çiftçinin geçim kaynaklarının daralacağını ve tarım sektörünün yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını kaydetti.

Nilüfer Belediyesi Kent Konseyi Kırsal Alan Çalışma Grubu Başkanı Celalettin Çakır da yaptığı konuşma da bütün çiftçilerin özel gününü kutladı. Çakır tarımın yapısal ve dönemsel sorunlarla karşı karşıya bulunduğunu belirtti. Çakır şöyle konuştu: 

“Türkiye üretmesi gerekeni üretememektedir. Türkiye tarım arazilerini yeteneğine ve niteliğine göre kullanmamaktadır. Canlı hayvan, saman gibi daha bir-çok temel tarım ürünlerini ithal eden bir ülke durumuna gelmiş olmamız çok acı ve üzücü durumdur.”

Nilüfer Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Atlıhan Öge de yaptığı konuşmada, Türkiye’nin tarım üretiminde dünyanın sekizinci sırasında bulunduğu dönemden, saman ithal eden ülke konumuna düştüğünü belirtti. Öge böylesi bir durumun çok acı olduğunu vurguladı.

Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi İsmet Arıcı da çiftçinin örgütlenmemesi durumunda sorunlarını aktaramayacağını belirtti. Arıcı, tarım arazilerinin kaybolduğuna dikkat çekerek Hükümet'in bu konuda yasal önlem almasını istedi.

Toplantıda köy muhtarları ve çiftçiler de sorunlarını aktardı.