haber

Çizginin şakası var

Kültür ve sanat etkinlikleriyle her yaştan Nilüferli’ye sanatla iç içe bir yaşam sunmayı hedefleyen Nilüfer Belediyesi’nin destekleriyle kurulan Karikatür Atölyesi, Konak Kültürevi’nde açtığı yıl sonu sergisiyle sanatseverlerle bir araya geldi. Nilüfer Belediyesi Beşevler Gençlik Merkezi’nde faaliyet gösteren Karikatür Atölyesi’nin 6-16 yaş arası öğrencileri açtıkları sergiyle büyük beğeni topladı. 55 öğrencinin 90 eserinin yer aldığı sergide üç ortak çalışmanın bulunduğu pano da yer aldı.

Nilüfer Belediyesi’nin katkılarıyla ilk defa 63 öğrencinin 188 eserinin yer aldığı karikatür kitabının da basıldığını söyleyen Eğitmen Ahmet Aykanat, “Deneme ve çalışmalarla öğrencilerle birebir ilgilenerek çocukların kişisel yetenek ve kabiliyetlerini özel bir yöntemle keşfediyoruz ve elde ettiğimiz bilgilerle çocuklarımıza bu eğitimi veriyoruz. Ve bu eğitimler sonucunda ulusal ve uluslararası yarışmalarda çok güzel başarılar elde ettik. Geçen yıl Yaratıcı Gençler Derneği’nin düzenlemiş olduğu yarışmada çok sayıda ödül aldık. Uluslararası yarışmalara katılarak başarılar elde ettik. Türkiye genelinde yaklaşık ikiyüz okul arasında ilk sıralarda yer alarak başarılar kazandık. Bu sene de Nilüfer Belediyesi bize bir albüm sözü verdi ve bu kitapla birlikte öğrencilerimiz profesyonel karikatür hayatına başlamış oldular,” şeklinde konuştu.

Karikatür Atölyesi’nin yıl sonu sergisine katılan Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Muhammet Aydın da, çocukların küçük yaşta yeteneklerinin fark edilmesinin önemi vurgulayarak Karikatür Atölyesi Eğitmeni Ahmet Aykanat, Mehmet Kahraman ve gönüllü olarak yardımlarını esirgemeyen Raşit Ertunç’a teşekkürlerini iletti. Başkan Vekili Muhammet Aydın konuşmasının ardından küçük öğrencilere Nilüfer Belediyesi tarafından çıkartılan Çizginin Şakası Var kitabı ile sertifikalarını verdi.